Unutamayız Unutturamayız

Unutamayız Unutturamayız

Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat fakültesinde görevli Dekan Yardımcısı Cihat Kısa yaptığı açıklamalar üzerine Kırıkkale Memur Sen ve Kırıkkale'de bulunan Sivil toplum kuruluşları bir araya gelerek, Kısa'yı kınadılar.

Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat fakültesinde görevli Dekan Yardımcısı Cihat Kısa yaptığı açıklamalar üzerine Kırıkkale Memur Sen ve Kırıkkale'de bulunan Sivil toplum kuruluşları bir araya gelerek, Kısa'yı kınadılar. Kırıkkale Memur Sen ve Eğitim Bir Şube Başkanı Yasin Pekuz , "Unutmayacağız, unutturmayacağız, konunun takipçisi olacağız.''dedi.

 

Grup adına açıklama yapan Kırıkkale Memur Sen ve Eğitim Bir Şube Başkanı Yasin Pekuz, Hz. Meryem hakkında büyük bir iftira atıldığını ifade etti. Pekuz, " Sen Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat fakültesinde görevli Dekan Yardımcısı Cihat Kısa’nın bir konuşmasına ilişkin kayıtlar sosyal medyada yayıldı ve infial uyandırdı.Konuya duyarsız kalmayan halkımız Cihat KISA görevden alınsın etiketiyle tepkilerini dile getirdi ve olay tel’in edildi.Ses kayıtlarında kutsallarımız ile alay edildiği, Kur'an-ı Kerim'in ayetlerinin inkâr edildiği, Yüce kitabımızda iffet timsali olarak belirtilen Hz. Meryem Validemiz hakkında çok çirkin ithamlarda bulunulduğu anlaşılmaktadır.

 

Rabbimiz Ali İmran suresi 42. ayeti kerimesinde “Ey Meryem! Allah seni seçti, seni tertemiz kıldı ve dünyadaki bütün kadınlara üstün eyledi” buyurmuş; Nisa suresi 156.  ayeti kerimesinde ise“İsa’yı inkar etmeleri ve Meryem'e büyük bir iftirada bulunmaları sebebiyle, Allah onların kalplerini mühürledi”buyurarak Hz Meryem validemizin bütün kötülüklerden ve günahlardan arındırıldığını bize haber vermektedir.  Bu çirkin ses kayıtlarından anlayabildiğimiz kadarıyla Hz. Meryem Validemiz hakkında büyük bir iftiraya ve çirkinliğe imza atılmıştır.''dedi.

 

Pekuz, "Konuşmanın geneline baktığımızda; Hz İsa'dan “İsa” diye bahsedilmesi, “babasız mabasız doğdu hikayesi” denilerek dalga geçilmesi,“şeytan bazen masumdur hatta çoğu zaman masumdur” ifadesi “bir tanrı ya da şeytan olsun ya da olmasın hiç önemli değil” denilmesi,“Yüce Allah diyerek başlayan ifadelerden, yüce-müce, inanabilirsin ama böyle başlamayacaksın, başlamaman gerek” demek suretiyle, Rabbimizin ismi şerifinin başına eklediğimiz “Yüce” sıfatından rahatsız olunması, Müslümanların kutsalları ile dalga geçildiği görüntüsünü uyandırmış, vicdanlar yaralanmış ve bu olayın derhal açıklanmaya, aydınlatılmaya muhtaç olduğunu göstermiştir.Son günlerde özellikle gençlerimizi etkileyen sapkın bir takım inanış ve düşüncelerin, bir virüs gibi yayılmaya çalışıldığı aşikardır. İnsanımızın dünya ve ahiret saadetine erişmesinin yegâne yolu ve yöntemi Yüce Dinimiz İslam ve kitabımız Kur'an-ı Kerim ile Peygamber Efendimizin sünneti seniyesi olduğu halde; insanlığı ve hassaten gençliğimizi mahveden bu sapkın inanışlarla mücadele etme görevi olan “ilahiyat fakültelerimizin” adının bu gibi olaylarla anılması hepimizi üzmüştür. ''

 

Pekuz bu olayın takipçisi olacaklarını söyledi. Pekuz, "9 Eylül Üniversitesi, İlahiyat Fakültesi Dekanlığı konu ile ilgili bir duyuru metni yayınlamış,ancak açıklamanın kamuoyundaki tepkilerini dindirecek sonuçlar doğurmasını beklerken, bilakis bu olayı ortaya çıkaran öğrenciler ve sosyal medyada paylaşanlar hakkında hukuki yollara başvuracaklarını dile getirmeleri hayret uyandırmıştır. Yani dekanlık ses kayıtlarını inkâr etmiyor Fakat o sesin sahibinin ortaya koyduğu çirkinliği görmezden gelip, kaydı paylaşan öğrencileri suçluyor. Evet, kimsenin iftiraya uğramaması Zan altında kalmaması için dikkatli davranmak gerektiğinin bilincindeyiz. Fakat kutsallarımıza yönelik hakaret içeren ifadeler duyduğumuzda araştırmak ve gerçeği ortaya çıkararak gereğini yapmak hepimizin ve tüm Müslümanların vazifesi olmalı. Konuyu inkâr edip ses kayıtlarının tamamı elimizde diyen dekanlık neden gerçeği ortaya çıkarmak için kayıtların tamamını yayınlamıyor?Montaj varsa ve konuşmalar iddia edildiği gibi bağlamından koparıldı ise neden bu zamana kadar konuşmaların tamamı yayınlanmadı ve gerçek ortaya çıkarılmadı?Bizler Yök ve Rektörlükten konunun derhal araştırılıp doğruluk derecesinin ortaya konulmasını ve iddia edildiği gibi bir durum varsa derhal adı geçen kişinin görevden alınmasını talep ediyoruz.Unutmayacağız, unutturmayacağız, konunun takipçisi olacağız. Milletimizin değerleriyle, kutsallarıyla ve inancıyla kim uğraşırsa biz de onunla uğraşacağız.''dedi.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız