Üniversite-Sanayi işbirliğini önemsiyoruz

Üniversite-Sanayi işbirliğini önemsiyoruz

Kırıkkale Üniversitesi(KÜ) Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği(KÜMAK) tarafından ?Mühendislik Zirvesi 2011 ve AR-GE Merkezleri? sergisi açıldı. Serginin yanı sıra panel ve konferanslar da Mühendislik Zirvesi kapsamında düzenleniyor. Zirvenin ilk gün

SANAYİ İLE İŞBİRLİĞİNİ ÖNEMSİYORUZ
Kırıkkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği topluluğu tarafından düzenlenen ?Mühendislik Zirvesi 2011 ve AR-GE Merkezleri Sergisi? Anafartalar Salonunda gerçekleşti. 2 gün sürecek panel ve sergilerde Mühendislik Fakültesi?nin geleceği ve ürettiği ürenler ele alındı. Geçen yıl Türkiye genelinde sanayi dalında 8?inci olan araç ise örnek gösterildi. Program genelinde katılımcılara aşure ikramı yapıldı. Bu tür organizasyonların kendilerini onurlandırdığını anlatan Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, öğrencilerinin takdir edilmesi gerektiğini söyledi.
 
KATKIDA BULUNMAK İSTİYORUZ
Yapılan çalışmaların öğrencilerin gelişimi için önemli birer unsur olduğunu belirten Yıldız, Kırıkkale Üniversitesi yönetimi olarak sanayi ile işbirliğini yapılmasını önemsediklerini vurguladı. Yıldız, ?Sanayicilere ve girişimcilere devlet tarafından sağlanan desteklerin tanıtılmasını sağlayacağız. Piyasa da var olabilmek için gerekli Ar-Ge faaliyetlerinin tanıtımı da yapacağız. Üniversite-Sanayi işbirliğini her zaman önemsiyoruz. Ar-Ge merkezleri olan firmalar arası işbirliğinin geliştirilmesine katkıda bulunmak istiyoruz. Ayrıca biz öğrencilerimizi takdir ediyoruz ve gurur duyuyoruz.? dedi.
 
121 BİN LİRAYA İHTİYACIMIZ VAR
Mühendislik Fakültesi Dekanı Veli Çelik, KÜ Makine Mühendisliği Fakültesi?nin en eski fakültelerden olduğunu hatırlatarak, ?Hatta en eski 3 fakültesinin içinde. Yeterli kıdemi aldık. Şimdi ileri çalışmaları ortaya koymanın zamanı geldi? şeklinde konuştu. Mühendislik Fakültesi?nin bütün çalışmalarına Kırıkkale Üniversitesi Rektörlüğünün destek verdiğini belirten Çelik, bölümün kendine yeter duruma geldiğini söyledi. Çelik, bölümün büyük bir öğrenci potansiyeline sahip olduğunu dile getirerek, ?Yeni hedeflerimiz var ve en önemlisi öğrencilerimiz var. Yüksek lisans, doktora öğrencileri ile birlikte büyük bir potansiyelimiz var. Öğrencilerimizin sunduğumuz eğitim öğretime verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum. Yılda 2 zirve yapıyoruz. Birisi güz zirvesi birisi de kariyer zirvesi? dedi.
 
İKİNCİ ARAÇ İÇİ DESTEK İSTİYORUZ
KÜMAK Başkanı Emre Gencel ise ülke geneline hitap edebilecek çalışmalar yaptıklarını ve örnek olarak geçen yıl yaptıkları bir araç ile Türkiye?de sanayi dalında 8?inci olduklarını hatırlatarak, ?Güneş enerjili aracı sıkıntılar içerisinde yaptık. Türkiye genelinde 8?nci olduk. Bu aracı yaparken en büyük desteğimiz üniversitemiz ve sanayici firmalardan oldu. 40 bin liralık destekle Foton 2011 haline getirdik. Yeni bir araç projemiz var ve bu aracı yapmak için de 121 bin liraya ihtiyacımız var. Bu konuda destekleri bekliyoruz. 121 bin lirayı bulamadığımız takdirde eski aracın üzerine 85 bin lira koyarak yapabileceğiz ancak biz üniversitemizin ikinci aracı olarak bu aracı yapmak istiyoruz.? diye konuştu.

 


1

Kırıkkale Belediyesi artık E-Devlet´te

2

Kırıkkale Silah İhtisas OSB´de İlk Temel Atıldı

3

?Boran Fırtınası? geliyor

4

Teknoloji seferberliği projesi

5

Akıllı Şehirler Platformuna Kırıkkale´den harika fikirler

6

Milli silahlarımızla destan yazıyoruz

7

KÜBTUAM´a Uluslararası TÜRKAK Akreditasyonu