Üniversiteli 5 genç istihdam edildi

Üniversiteli 5 genç istihdam edildi

Kırıkkale Üniversitesi ile ANKAREF İnovasyon ve Teknoloji Şirketi arasında öğrenci-işveren eşleştirme yönetimi ile işgücünün doğru işyerlerine yerleştirilmesi amacıyla protokol imzalandı.

Kırıkkale Üniversitesi ile ANKAREF İnovasyon ve Teknoloji Şirketi arasında öğrenci-işveren eşleştirme yönetimi ile işgücünün doğru işyerlerine yerleştirilmesi amacıyla protokol imzalandı.

 

Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Başalan, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Payidar Akgüngör, Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Atilla Ergüzen, ANKAREF İnovasyon ve Teknoloji Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Binici ve protokol çerçevesinde işe yerleştirilen 5 öğrenci Senato Salonu’nda bir araya geldi.  Rektör Aslan, öğrencilerin mezun olarak sanayiye, sektöre adım atmalarının gururunu yaşadıklarını belirtti.

 

Aslan, en önemli unsurlardan birinin gençlerin ‘Yakın Geleceğin Büyük Türkiye’si’ idealiyle yapacakları çalışmalar olduğunu ifade etti.   Aslan, “ANKAREF gibi firmaların savunma sanayi ve diğer alanlarda yapacağı çalışmalar, yapacağı ürünlerin hem yerli pazarda hem de dünya pazarında yer bulmasıyla elde edeceğimiz ekonomik ve askeri üstünlük, genç fidanlarımızın toprağa düşmesinin önüne geçecektir diye ümit ediyorum. Hem bir şehadet gününe denk gelmesi hem de Üniversitemiz adına bir ilki gerçekleştirmemiz dolayısıyla bugünü unutamayacağım.

 

Projenin faaliyete geçiş sürecini ve beklentilerini anlatan ANKAREF İnovasyon ve Teknoloji Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Binici “Yeni arkadaşlarımızla bizleri burada ağırladığınız için teşekkür ederim. Genellikle şirketler yeni mezunların işe alınmasını iyi karşılamıyorlar. Biz de buna karşı neler yapabileceğimizi düşünürken, Sayın Rektörümüze öğrencilerimizin ikinci ve üçüncü sınıftan itibaren çalışmaya başlayacakları bir model ortaya koyarsak öğrencilerimizin mezun olunca iş yapan ve verimli hale gelebilecekleri düşüncemizi ilettik. Ersan Hocamız bu düşüncemizi olumlu karşıladı ve Mehmet Hocamızın da desteğiyle biz bu projeye başladık.

 

Firma olarak öncelikli hedefimiz ihracat. İnşallah bu sene sonu e-ticaret yoluyla ürünlerimizi satmaya başlıyoruz. İhracat yaparsak ekonomik ve finansal olarak güçlü hale gelirsek ülkemizi, coğrafyamızı ve insanımızı koruyabiliriz. Bir daha şehit haberi almayız inşallah. Eğer bunları yaparsak dünya karşısında farklı bir konumda oluruz. Şuna çok inanıyoruz ki; bizi ancak bizim insanımız kurtarır, başkası kurtaramaz. ‘Türkiye’den bir şey olmaz, yurtdışına gidelim’ gibi fikirlere inanmıyoruz. Biz bu ülkeyi gelinecek ülke haline getireceğiz. Onu da sizler yapacaksınız.” dedi. Katılımcıların proje ile ilgili fikirlerini paylaşmasıyla devam eden toplantıda ANKAREF İnovasyon ve Teknoloji Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Binici Rektör ve öğrencilere hediye verdi. Toplantı fotoğraf çekimi ile sona erdi.

 



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız