Üniversiteler Sürece Olumlu Katkı Veriyor

Üniversiteler Sürece Olumlu Katkı Veriyor

YÖK Başkanı Prof.Dr. Gökhan Çetinsaya, çözüm süreciyle ilgili üniversitelerden çok pozitif katkı aldıklarını söyledi. Çetinsaya Üniversitelerdeki olaylarla ilgili kişilerin düşüncesini şiddete sığınmadan akademik gelenekler ve demokratik süreç içerisinde

YÖK BAŞKANI PROF. DR. GÖKHAN ÇETİNSAYA 14 ÜNİVERSİTENİN REKTÖRLERİYLE BİR ARAYA GELDİ.
Üniversiteler Sürece Olumlu Katkı Veriyor
YÖK Başkanı Prof.Dr. Gökhan Çetinsaya, çözüm süreciyle ilgili üniversitelerden çok pozitif katkı aldıklarını söyledi. Çetinsaya Üniversitelerdeki olaylarla ilgili kişilerin düşüncesini şiddete sığınmadan akademik gelenekler ve demokratik süreç içerisinde ifade etmeleri gerektiğini belirterek ?Üniversitelerdeki olaylar doğal? dedi. 
ÜNİVERSİTE KURUL TOPLANTISINA KATILDI
Üniversitelerarası Kurul Toplantısı için Kırıkkale`ye gelen YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, Vali Ali Kolat`ı makamında ziyaret etti. Valilik anı defterini imzalayan YÖK Başkanı Çetinsaya`ya Vali Kolat günün anısına çini hediye etti. Valilik ziyaretinin ardından Kırıkkale Üniversitesine geçen Çetinsaya, İç Anadolu bölgesindeki 14 üniversitenin rektörleri ile bir toplantı yaptı. YÖK Başkanı Çetinsaya, toplantı öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
VALİ ALİ KOLAT?I ZİYARET ETTİ
Kırıkkale`de Vali Ali Kolat`ı makamında ziyaret eden YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, daha sonra Kırıkkale Üniversitesi Senato Salonu`nda 14 üniversitenin rektör ve yardımcılarının katıldığı İç Anadolu Bölgesi Üniversiteler Bölge Toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı. Periyodik hale gelen bölge toplantılarının, bu dönemde çözüm süreciyle paralel gittiğini belirten Çetinsaya, "Aynı zamanda üniversitelerimizin üst temsilcileriyle de çözüm sürecine ilişkin, üniversitelerimiz nasıl katkı sağlayabilir, pozitif manada nasıl katkı yapabilir ve bu süreçten kampüslerimiz nasıl faydalanabilir, kampüslerimizde bu havayı nasıl hissedebiliriz konusunu da görüşeceğiz" dedi.
ÖĞRETİM ÜYELERİ VE ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU
Çetinsaya şunları söyledi: Onlarla da bu konular üzerinde istişare de bulunacağız. Süreçle ilgili toplantılarımız Fırat Üniversitesi`nde başladı ve devam ediyor. Pazartesi günü İzmir üniversiteleri ile görüşeceğiz. Sırayla bütün bölgeleri ziyaret edip, görüşeceğiz. Doğu ve Güneydoğu bölgelerindeki üniversiteleri ziyaret planımız var. Mayıs-Haziran aylarında da bu süreci tamamlayacağız. Çözüm süreci ile ilgili üniversitelerden çok pozitif katkılar alıyoruz. Bu toplantılar bittiğinde daha da somutlaştıracağız."
ÜNİVERSİTELERDEKİ OLAYLAR DOĞAL
Prof. Dr. Çetinsaya, bir gazetecinin üniversitelerde çıkan olaylarla ilgili soruya ise, "İnsanların toplumsal meseleler hakkında farklı görüşleri taşımaları çok doğaldır. Pozitif veya negatif tutum takınmaları normaldir. Ama bu kesinlikle şiddete başvurmadan, şiddete sığınmadan, tamamen akademik gelenekler içerisinde, demokratik süreçler içerisinde ifade edilmelidir. Bu bakımdan bu tartışmaların üniversitelerde yapılması normal ama asla ve asla şiddete başvurulmadan ve şiddet dairesine sığınmadan yapılması gerekir. Bu bakımdan bütün rektör arkadaşlarımızın hassasiyetini rica ediyoruz" dedi.


1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ