Üniversite'den önemli başarı

Üniversite

Türkiye Özel Bölümü sıralamasında akademik başarı grafiğini geçen seneye göre 4 sıra daha yükselten Kırıkkale Üniversitesi 2021-2022 sıralamasında ülkemizde sıralamaya dahil olan 179 üniversite arasında 52. oldu.

Türkiye Özel Bölümü sıralamasında akademik başarı grafiğini geçen seneye göre 4 sıra daha yükselten Kırıkkale Üniversitesi 2021-2022 sıralamasında ülkemizde sıralamaya dahil olan 179 üniversite arasında 52. oldu.

Akademik başarılara imza atan, sosyal sorumluluk faaliyetleri, proje bazlı çalışmalar ve işbirliği protokolleri ile paydaşlarımıza sunduğu hizmeti ve kalite standartlarını günden güne artıran Kırıkkale Üniversitesi, Türkiye ve dünya üniversitelerini akademik başarıları doğrultusunda değerlendiren University Ranking By Academic Performance (URAP) Türkiye Özel Bölümü sıralamasında başarı grafiğini geçen seneye göre 4 sıra daha yükselterek 2021-2022 sıralamasında ülkemizde sıralamaya dahil olan 179 üniversite arasında 52. oldu.

2009 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Enformatik Enstitüsü bünyesinde kurulan URAP’ın  sıralamasında makale sayısı, öğretim üyesi başına düşen makale sayısı, atıf sayısı, öğretim üyesi başına düşen atıf sayısı, toplam bilimsel doküman (yayın, teblğ vb.) sayısı, öğretim üyesi başına düşen toplam bilimsel doküman sayısı, doktora mezun öğrenci sayısı, doktora öğrenci sayısının toplam öğrenci içindeki yüzde sayısı ve öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı esas alınarak puanlama yapılıyor. Yükseköğretim kurumlarını akademik başarıları doğrultusunda değerlendirebilmek için bilimsel metodlar geliştirmek ve yapılan çalışmaların sonuçlarını kamuoyu ile paylaşmayı amaçlayan URAP Araştırma Laboratuvarı, çalışmalar sonucunda elde edilen veriler ile üniversitelerin kendi akademik performanslarını diğer üniversitelerle karşılaştırabilmesine ve belirlenen göstergelere göre gelişmeye açık yanlarını fark etmelerine yardımcı olunuyor.

Akademik hayata başladığı Kırıkkale Üniversitesi’nin günden güne ülkemize değer katarak artan fiziki ve akademik gelişiminin kendisini gururlandırdığını ifade eden Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, “Üniversitemizin kuruluşundan bu yana maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen, bizlerle bu gelişimin gururunu paylaşan akademik ve idari personelimize, bürokratlara, hayırsever insanlara, kıymetli hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Kendimize dışarıdan eleştirel, yapıcı bir gözle bakmamıza olanak sağlayan URAP değerlendirmesi eksiklerimizi görme ve giderme açısından oldukça önemlidir. Ülkemizdeki üniversiteler arasında güçlü işbirliklerinin olmasının yanı sıra akademik rekabet kalitenin yükselmesinin en büyük katkısı geleceğin Büyük ve Güçlü Türkiye’sine olacaktır” dedi.



1

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

2

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

3

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

4

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

5

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

6

Baran; Saygılı'nın Yanındayız

7

Türkyılmaz’dan Miting Gibi Seçim Bürosu Açılışı