Üniversite misyonumuz ?Bilgi ve teknoloji?

Üniversite misyonumuz ?Bilgi ve teknoloji?

Kırıkkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Hakan Kocamış, üniversitelerinin çağın gerektirdiği eğitim sistemini öğrencilere verdiğini söyledi. Kocamış, nitelikli eğitim misyonu ve yenilikçi vizyonu ile Kırıkkale Üniversitesi?nin önemli eğitim reformları yap

NİTELİKLİ EĞİTİM

Kırıkkale Üniversitesi ve Amerikan Southern Üniversity Ar ? Ge iş birliği kapsamında Anafartalar salonunda düzenlenen konferansa Prof Dr Kamran Abdollahi, Prof Dr. Michael Stubblefield, Prof Dr Osman Kandara ve araştırma görevlisi Abdulah Tekin?de katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Kocamış Üniversitelerin artık kabuğunda olmadığını söyledi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Kocamış ? Üniversitemizin misyonu nitelikli eğitim verirken aynı zamanda da bilimsel faaliyetleri ve topluma hizmetleri ulusal ve özelikle de uluslararası düzeyde tanınır bir üniversite olmak. Bu uluslar arası tanınırlılıkta çok geniş bir kavram bunun için dünya?da da, üniversitelerin uluslararasılaşması temel hedef o artık kabuğunda değil üniversiteler, dünya küçüldü hep beraber ortak hareket uluslarararasılaşmadan kasıt ise birincil olarak hareket öğrenci ve öğretim üyesi hareketliliği bunun içinde üniversitemizin yaptığı çalışmalar diğer üniversiter ile beraber bologna sürecine uyum eğitim öğretimin şeffaflığı açısından diğeri ortak programlar araştırmalar dereceler ortaklıkta tabii bazı fedakarlıklar bulunacak? dedi.

 

 

İLK GÜNDEME GELEN MADDE KALİTE

Kocamış konuşmasının devamında ?Birlikten güç doğuyor ama her iki tarafında bazı fedekarlıklar yapması gerekiyor. Hazırlıklar açısından bir diğer amacı da bu. Bir diğeri de her zaman olduğu gibi üniversiteler nicelikten, sayısal artırımından çok nitelik kalite gittiğiniz uluslararası bütün toplantılarda ilk gündeme gelen madde kalite yaptığınız çalışmaların kalitesi, yetiştirdiğiniz öğrencilerin kalitesi hep gündeme gelen ilk maddelerden bu da dolayısıyla tanınırlığı getiriyor. Üniversitemiz bu yönde sayın rektörümüzünde büyük desteği ile çalışmaları devam ediyor. Bu çalışmalardan birincisi bologna sürecine yaptığımız çalışmalar bir aksilik olmazsa mayıs ayı sonunda diploma ve isitiyes ve diplama eki etiketine başvurmayı planlıyoruz?

 

GERİ DÖNÜŞÜ ÇOK ZORDUR

?Ama diğer önemli ayaklardan bir tanesi de ortak projeler yaptığınız çalışmalar yaptığınız yayınlar birincil olarak bir kaç disiplin ile beraber verilmediği sürece daha da önemlisi uluslar arası ayağı olmadığı sürece etkisi yani geri dönüşü çok zordur. Artık üniversiteler yaptıkları yayının sayısından ziyade üniversiteler etkinlik analizini çıkarıyoruz. Bizim üniversitemiz içerisinde de her birimin etkinlik analizi yaptığınız çalışma yapılan çalışmaya atıflar, projeler bunların hepsinin puanlarıyla beraber geri dönüşümü var. Dünya?da yayınların da araştırmalarında etki analizine yöneliyor? ifadelerine yer verdi.  

 



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti