Üniversite kontenjanı dolmak üzere

Üniversite kontenjanı dolmak üzere

Kırıkkale Üniversitesi Rektör Yıldız, 2012-2013 yılında 6 bin 390 öğrenci kontenjanının olduğunu belirtti. Yıldız, var olan kapasitenin dolmak üzere olduğunu söyledi.

KOTA DOLMAK ÜZERE
Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, 2 bin 923 önlisans, 3 bin 445 lisans ve 220 özel yetenekle olmak üzere toplam 6 bin 390 öğrenci alındığını söyledi. Kırıkkale Üniversitesinin 20 yıllık önemli bir üniversite olduğunu ifade eden Yıldız her yıl kotanın yüzde 95`ini doldurduğunu söyledi.

BÖLÜM TERCİHLERİ YAPIYORLAR
Rektör Yıldız, "Üniversite adaylarımız bugünlerde bölüm tercihleri yapıyorlar. Kırıkkale Üniversitesi olarak bizimde 6 bin 390 kontenjanımız bulunuyor. Öğrencilerimizin bizi tercih etmesini istiyoruz. Kontenjanlarımızın yüzde 95`inin dolması planlanıyor. Bunun için öğrencilerimizi Üniversitemize davet ediyoruz. Kırıkkale, Türkiye`nin tam ortasındadır. Kırıkkale 1989 yılında yeni il olmuş olsa da nüfus açısından Orta Anadolu`nun en büyük şehirlerinden birisiyiz. Kırıkkale`nin ekonomisi canlı, potansiyeli yüksek. Kırıkkale Üniversitesi 20 yıllık önemli bir üniversite`dir. Her yıl kontenjanlarının yüzde 95`ini dolduruyor" diye konuştu.

YENİ AÇILACAK BÖLÜMLER 
Rektör Prof. Dr. Yıldız, Mühendislik Fakültesi`ne II. Öğretim Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, Fen Edebiyat Fakültesi`ne İngilizce Mütecim Tercümanlık Bölümü, Güzel Sanatlar Fakültesi`ne Resim Bölümü açılacağını söyledi. İlçelere ise Keskin Meslek Yüksek Okulu`na II. Öğretim Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü, Halkla İlişkiler Çocuk Gelişiminin Uzaktan Eğitim programlarının açılacağını vurguladı.



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti