Üniversite bizim zamanımızda kuruldu

Üniversite bizim zamanımızda kuruldu

Eski Milletvekili Hacı Filiz, Kırıkkale Üniversitesinin kendileri döneminde kurulduğunu belirterek geçtiğimiz günlerde Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın üniversiteyle ilgili yaptığı açıklamaları eleştirdi.


BEN BİZZAT UĞRAŞTIM
Eski Milletvekili Hacı Filiz yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi, “Sayın Başbakan Kırıkkale’mizde yapmış olduğu mitingde yine Kırıkkale Üniversitesini Kurucu Rektör Beşir Atalay ile birlikte sanki kendileri kurmuş gibi kendilerinin eseriymiş gibi bir hava oluşturdu. Kırıkkale Üniversitesi benim ile birlikte seçilen 2 Milletvekili arkadaşım ile beraber meclise vermiş olduğumuz kanun teklifinin Mecliste Kanunlaşmasını sağlamamız sonucu 2 Temmuz 1992 yılında DYP-SHP Koalisyonunda Sn. Süleyman Demirel’in Başbakan olduğu dönemde kurduk. Sn. Tansu Çiller’in Başbakan, Sn. Süleyman Demirel’in Cumhurbaşkanı olduğu dönemde ise Bakanlar Kurulu Kararı ile de 3 OCAK 1995 yılında Tıp Fakültesi, Hukuk Fakültesi ve Eğitim Fakültesinin kurulmasını gerçekleştirdik. Yatırım icraatları siyasi kadroların emekleri sonucu olur. Kırıkkale Üniversitesine bizden başka kimse sahip çıkamaz”

KURUCU REKTÖR AYIBI
“Rektörün önünde kurucu kelimesini yerleştirip Kurucu Rektör diyerek üniversiteyi kendinize maletmeye çalışmak nezaketsizliktir. O hizmeti yapmış olanlara saygısızlıktır. O hizmeti yapmış olanların elinden O hizmeti almaya çalışmak ayıptır. Bazı yapılanları açıklamak benim mizacım değildir ama açıklama yapmak zorunda kaldığım için üzgünüm. Beşir Atalay’ın Rektör olmasında en fazla emeği olanlardan biriyim. Rektör olmasına mani olmak isteyenlere engel olmak için sabahın erken sularında saat 07.00-07.30 da Sn. Demirel’in Güniz Sokaktaki evinin önünde 2-3 saat bekleyen benim. Sn. Başbakan o gün milletvekili bile değildi. İşi özüde doğrusuda budur. Sn. Başbakan yoğurdun rengi beyaz değil siyah dese yoğurdun renginin siyah olduğunu iddia edenler inanmasada ben yinede bu olayları çok iyi bilen iki ismi söyleyeyim ki yoğurda siyah diyenler Kırıkkale Üniversitesini kendileri kurmuş havası oluşturanlar anlasınlar bugüne kadar ki yapıp satmadığımız hizmetlerin sahipleriyiz” dedi.



1

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

2

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

3

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

4

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

5

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

6

Baran; Saygılı'nın Yanındayız

7

Türkyılmaz’dan Miting Gibi Seçim Bürosu Açılışı