Üniversite öğrencilerinin ilk durağı spotçular oldu

Üniversite öğrencilerinin ilk durağı spotçular oldu

FİYATLAR OLDUKÇA UYGUN

Üniversite öğrencilerinin ilk durağı spotçular oldu

Kırıkkale Üniversitesi´nde yeni eğitim yılının başlaması az bir zaman kala öğrenciler,  Kırıkkale esnafın yüzünü güldürüyor.

FİYATLAR

Üniversitelerin açılmasıyla şehrin ekonomik hayatında az da olsa canlanma yaşanırken, spot eşyacılarının satışlarında önemli artışlar olduğu gözlendi. Yurtta kalmayarak kendine ev tutan öğrenciler, eşyalarını spotçulardan alıyor. Öğrencilerin aldığı eşyalar spotçularda şu fiyatlara satılıyor: Çamaşır makinesi 200, buzdolabı 175 televizyon 100, halı 50, oturma grubu 300, elektrikli süpürge 30, ütü 25 ve kanepe 100 liradan satılıyor.

UYGUN FİYAT

Üniversite öğrencileri kayıt yaptırdı, esnafın yaz boyunca yaşadığı durgunluğun yerini hareketlilik aldı. Türkiye´nin diğer illerinde olduğu gibi Kırıkkale´de öğrenciler, tuttukları evleri döşemek için uygun fiyattan satış yapan spotçulara yöneldi. İkinci el eşya satan esnaf ise satışların hareketlendiğini ifade ediyor.  Spot eşya satan Ali Birinci, üniversite öğrencilerinin gelişiyle birlikte satışlarda kıpırdanma yaşandığını söyledi. Öğrencilerin ikinci el eşyaları alarak 7-8 bin TL ödemeden kurtulduğunu anlatan Birinci, "Yaz sezonunda duran işlerimiz okul döneminde hareketleniyor. Ancak işlerin çok istediğimiz kadar iyi olduğunu söyleyemeyiz." diye konuştu. Öğrencilere fiyatların daha altında satış yaptıklarını açıklayan Genç Spot sahibi Kamil Demirdöven, ?Kırıkkale´ye Türkiye´nin değişik illerinden öğrenciler geliyor. Bunlara Kırıkkale´nin misafirperverliğini göstermeye çalışıyoruz. Zaman zaman aldığımız fiyatların altında satışlar yapıyoruz.?dedi. 

MECBURUZ

Kırıkkale Üniversitesi ?ne yeni kayıt yaptıran öğrencilerinden Samet Sarı ve Mert Demir,  arkadaşlarıyla birlikte ev kiraladıklarını söyledi. Kira fiyatlarının yüksek olduğunu kaydeden Sarı ve Demir , "Üniversite öğrenimimiz süresince kalacağımız evi döşemek için mecburen ikince el eşya satan mağazalara gidiyoruz." ifadelerini kullandı.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ