Üniversite için YÖK´ten onay bekliyoruz

Üniversite için YÖK´ten onay bekliyoruz

TOBB ÜNİVERSİTESİ GELİYOR

Üniversite için YÖK´ten onay bekliyoruz

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu Kırıkkale´ye verdikleri sözü yerine getireceklerini söyledi. Hisarcıklıoğlu ?TOBB üniversitesi için YÖK´ten onay bekliyoruz? dedi. 

KADIN GİRİŞİMCİLERİ ZİYARET

Kırıkkale´de düzenlenen Ayçiçeği Festivalinin galasına katılan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu burada açılan sergileri ziyaret etti. Hisarcıklıoğlu Kırıkkale ile ilgili olarak kendisinin Kayserili olmasına rağmen Kırıkkale´yi çok sevdiğini onun için de bir ayağının Kırıkkale´de olduğunu söyledi. Kırıkkale´ye yaptırılacak olan TOBB Üniversitesi için de YÖK´ten onay beklediklerini bildirdi.

TOBB ÜNİVERSİTESİ GELİYOR

Kırıkkale´ye kurulacak TOBB Üniversitesi için yer konusunda Yahşihan Belediye Başkanı Sungur´un bir talebenin olduğunu hatırlatan Hisarcıklıoğlu en uygun yer neresi seçilir ve belirlenirse Üniversitenin oraya kurulacağını söyledi. Ülkenin zenginleşmesi ve işsizliği bitirilmesinin yolunun girişimcilikten geçtiğini belirten. Hisarcıklıoğlu, Kırıkkale´nin Türkiye tohumluk ayçiçeği üretiminin yüzde 8´ini, çerezlik ayçiçeğinin de yüzde 10´unu karşıladığını belirtti.

KIRIKKALE´NİN REKLAMI OLACAK

Ayçiçeğinin Kırıkkale´nin reklamı ve tanıtımı için çok önemli bir yer tuttuğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, şöyle konuştu; "Malınız ne kadar kaliteli olursa olsun, malınız ne kadar ucuz olursa olsun bunu pazarlayamazsanız, markalaştıramazsınız ne mal senin, ne de para eder. Şu anda ayçiçeğinin Kırıkkale´de yetiştiğini Türkiye´ye duyurmak gerekir. Ondan sonra AB´ye tescil ettirmek gerekir. Bunu yaptığımız zaman ayçiçeğimiz bizim para etmeye ve markalaşmaya yardımcı olacaktır."

GİRİŞİMCİLİK HER ŞEYİN BAŞI

Mutluluğun, refahın ve zenginliğin girişimcilikten geçtiğinin altını çizen Hisarcıklıoğlu, "Atıl bıraktığımız iki alan var. Bunlardan birincisi kadınlar. Nüfusumuzun yarısı kadın. Fakat biz kadınlarımızı girişimci olmaya teşvik etmiyoruz. İşte bizim kadın girişimcilerimiz 81 ilde gençlere ve kadınlara girişimci olmayı teşvik ediyorlar. Bugün Kırıkkale´ye 36 ilin gelmesi bu durumun bir göstergesidir. Ülkemizin zenginleşmesi, işsizlik belasının bitirilmesi yolu girişimcilikten geçiyor" diye konuştu.

PLAKET TÖRENİ YAPILDI

Konuşmaların ardından Hisarcıklıoğlu, Kırıkkale´deki girişimci kadınlara, girişimcilik sergisine katkıda bulunan belediye başkanlarına plaket verdi.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü