UMKE Koçubaba'da tatbikat kampı yaptı

UMKE Koçubaba

AFETLERE HIZLI VE ETKİLİ HİZMET AMAÇLANIYOR

UMKE Koçubaba'da tatbikat kampı yaptı

Kırıkkale UMKE Ekipleri Balışeyh ilçesi Koçubaba Köyü Karababa Mevkiinde İl Eğitim ve Tatbikat Kampı düzenledi.

AFETLERE HIZLI VE ETKİLİ HİZMET AMAÇLANIYOR

İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun konu hakkında açıklama yaparak, Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) gönüllü sağlık personellerinden oluşan, özel eğitim almış ekipler olup, amacı; ilimizde, yurtiçi ve yurt dışında meydana gelebilecek doğal ve teknolojik afetlerde yardıma muhtaç olan afetzedelere en iyi sağlık hizmetini sunmaktır” dedi.

PERSONEL SAYISI 70'E ULAŞTI

İl Sağlık Müdürü Dr. Uzun, UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri) ilimizde 2005 yılında kurulmuş ve 28 personel ile hizmet vermeye başlamıştır. 2015 yılı itibariyle İlimizde UMKE personeli sayısı 70'e ulaşmıştır” diye konuştu.

BAŞARILI TATBİKAT

Yapılan tatbikat hakkında bilgiler veren Dr. Uzun, İlimiz UMKE Ekipleri tarafından Balışeyh ilçesi Koçubaba köyü Karababa mevkiinde UMKE İl Eğitim ve Tatbikat Kampı düzenlemiş olup, söz konusu UMKE İl Eğitim ve Tatbikat Kampına ilimiz 34 UMKE personeli katılmıştır. Kamp süresince UMKE personeline eğitmenlerimiz tarafından ‘‘Triaj ve Olay Yeri Yönetimi, Hava Yolu Yönetimi, Temel Yaşam Desteği, Damaryolu Uygulamaları, Travmalı hastaya yaklaşım” eğitimleri verilmiştir. Kampın son gününde senaryo gereği, İlimiz Balışeyh ilçesi Koçubaba Köyü Karababa mevkiinde meydana gelen heyelan nedeniyle toprak altında kalan domuz avına çıkan 8–10 civarında vatandaşın kurtarılması için yapılan tatbikat başarılı bir şekilde tamamlanmıştır.”

VALİ KOLAT KAMP ATEŞİNİ YAKTI

İlimiz Valisi Sayın Ali Kolat, Balışeyh Kaymakamı Yusuf Yıldırım, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş, Sağlık Sen Kırıkkale Şube Başkanı Recep Akdoğan kampımızı ziyaret etmiştir. Ziyaretçiler tatbikatı izleyerek kamp ateşini yakmışlar ve UMKE ekiplerimize çalışmalarında başarılar dilemişlerdir.”



1

Dr. Öğr. Üyesi Baki Derhem Hasta Kabülüne Başladı

2

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

3

Artık randevu daha kolay

4

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

5

Pes doğrusu!

6

Kovid-19’da kötü değiliz

7

Gribe dikkat!