UMKE komando gibi eğitiliyor

UMKE komando gibi eğitiliyor

İl Sağlık Müdürü Mustafa Uzun, UMKE faaliyetlerinin şehir açısından önemli olduğunu, felaket esnasında yapılacak koordineli çalışmanın hayat kurtaracağını söyledi.

ANINDA MÜDAHALE YETENEĞİ

2014 faaliyet planı kapsamında UMKE ekibi Çelebi İlçesi’nde 34 personelin katılımı ile eğitim kampı düzenleyerek tatbikat yaptı. İl Sağlık Müdürü Mustafa Uzun, kamp yerini ziyaret ederek kamp ve tatbikat hakkında bilgiler aldı. UMKE’nin faaliyetleri hakkında açıklamalar yapan Uzun, şehirde olabilecek bir felaket esnasında ekiplerinin olaya anında müdahale edeceğini söyledi. Ekiplerinin, 2 doktor, 28 sağlık memuru, 6 hemşire, 1 ebe, 3 paramedik, 6 ATT, 2 Laboratuar Teknisyeni ve 1 Röntgen Teknisyeni olmak üzere 49 personelden oluştuğunu belirten Uzun, ekibin her ay kamp ve tatbikat yaptığını bildirdi.

 

HER AY DÜZENLİ OLARAK YAPILIYOR

Uzun konuşmasının devamında, “UMKE ekibi tarafından her ay düzenli olarak yapılan kamp ve tatbikat programları ilimiz için önemlidir. Yapılan bu tatbikat eğitimleri ve kamplarının asıl amacı olası bir afet durumunda en kısa sürede toplanma merkezine intikal etmek, afet ortamında sunulan hizmetin devamlılığını ve kalitesini düşürmemek için personelin her türlü doğal ortamda barınma ve beslenme faaliyetlerini kendi kendilerine yerine getirebilme yeteneğini kazandırmalarıdır. Felaket esnasında yapılacak koordineli çalışma ile yaşanan felaketten en az hasar ile kurtulabiliriz. Bu konuda halkın da ekibimize yardımı gerekiyor. Bu konuda bir felaket esnasında tem yumruk olmalıyız” dedi. Çelebi’de düzenlenen kampa İl Sağlık Müdürü Mustafa Uzun, İl Halk Sağlığı Müdürü Feramiş Ender Güngüneş ve 112 Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Dr. Murat Ağırtaş katıldı.

 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ