UMKE hayat kurtarıyor

UMKE hayat kurtarıyor

Son yılların en sert kışını yaşayan Kırıkkale7de olumsuz hava şartları, vatandaşları olumsuz yönde etkiliyor. Kar yüzünden yolda kalan sürücülere ve hasta vatandaşların yardımına UMKE koşuyor.

18 ŞUBAT GÜNÜNDE NELER OLMUŞTU
Sağlık İl Müdürlüğü verilerine göre, UMKE, bu sene birçok vatandaşın yardımına koştu. Müdürlük verilerine göre UMKE?nin yaptığı çalışmaler ise, 18 Şubat tarihi saat 07.00 da Ankara istikametinden gelen yolcu otobüsünün Kırıkkale - Samsun karayolu 20. Km sinde kaza yapması sonucu UMKE ekibi olay yerinde yaralılara müdahale ederek yaralıların ambulansla hastanelere sevkini sağladı. Yine 18 Şubat saat 01.00 sularında hava şartlarının daha da olumsuzlaşması sonucu UMKE ekibimiz Samsun istikamettin gelen bir aracın yolda kalması sonucu donma tehlikesi geçiren 3 vatandaşımıza müdahale ederek hastaneye ambulansla nakillerini sağlamıştır?
 
UMKE?NİN YAPTIĞI ÇALIŞMALAR
18 Şubat saat 02.30?da 112 Komuta Merkezine gelen bir ihbarda Balışeyh- Kulaksız kasabası Sulakyurt mevkii 10.Km.sinde yolda kalan bir doğum vakası ihbarı ile olay yerine UMKE ekibimiz intikal etmiş ve hastayı olay yerinden alarak Balışeyh ilçesinde ambulansa teslim ederek hastaneye nakli sağlanmıştır.18 Şubat tarihinde saat 16.30?da merkez Kızıldere köyünde meydana gelen düşük vakası sonucu UMKE ekimiz olay yerine intikal etmiş yoğun çabalara rağmen yolun tamamen kapanması ve yeni bir vakanın bildirilmesi sonucu geri dönmek zorunda kaldı?
 
SON OLARAK DÜN DE ÇALIŞMA YAPILDI
18 Şubat saat 17.30 da 112 Komuta Merkezine gelen bir ihbar ile Keskin ilçesi Cabat Obası Köyündeki bir Astım Vakası için UMKE ekibi olay yerine intikal etmiş ve saat 19:30 da hastayı köyden alarak Keskin ilçesi 112 ASHİ ambulansına teslim ederek hastaneye sevkini sağlamıştır. Öte yandan yine 28 Şubat günü Kırıkkale`de hastaneye giderken kar nedeniyle kapanan yolda kalan akciğer hastasını Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) kurtardı. merkeze bağlı Kızıldere köyünde, kronik akciğer hastası Kadriye Tuncel (49) rahatsızlandı. Yakınları tarafından eşiyle minibüse bindirilen Tuncel, hastaneye götürülmek üzere il merkezine gitmek için yola çıktı. Kar ve tipi nedeniyle minibüs yolda kaldı. Minibüste beklemek zorunda kalan Tuncel, donma tehlikesi geçirdi.  İhbar üzerine olay yerine gelen UMKE tarafından kurtarılan Tuncel, Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesine kaldırıldı?


1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ