UMKE ve 112 Acil hayat kurtarıyor

UMKE ve 112 Acil hayat kurtarıyor

ZOR ŞARTLARDA BAŞARILI ÇALIŞMALAR YAPIYORLAR

UMKE ve 112 Acil hayat kurtarıyor

UMKE ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri ekipleri bağlı ilçe, kasaba ve köylerde yaşayan hastalara ulaşım sağlamak için gece gündüz çalışıyorlar.

ULAŞIMI ZORLAŞTIRMAKTA

UMKE ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri tarafından yapılan çalışmalar hakkında bilgil veren İl Sağlık Müdürü Feramiş ender Güngüneş, ?Ülkemiz genelinde etkili olan olumsuz hava koşulları ilimizde de hayatı olumsuz derecede etkilemektedir. Kar yağışları ve ardından hava sıcaklıklarının eksi (-) derecelerde seyir etmesi, araçların ulaşımlarını etkilemekte ve hayat şartlarını zorlaştırmaktadır. Soğuk hava şartları enfeksiyon hastalıkları ile kronik hastalıkları olan insanların durumlarını giderek kötüleştirmekte ve vatandaşlarımızın hastanelere kendi imkanları ile ulaşımlarını zorlaştırmaktadır? dedi.

ZOR ŞARTLARDA

İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde bulunan UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi), zor doğa şartlarında, doğal afetlerde, depremlerde, çoklu trafik kazalarında ve hayatı olumsuz etkileyen bütün çoklu yaralanmalı olaylarda 5´ i Doktor toplam 70 kişilik özel eğitimli personeli, teknik ve tıbbi tüm malzemeleri, ayrıca özel haberleşme ağı ile yıl boyunca hizmete hazır bir şekilde beklediğini belirten Güngüneş, ?Son günlerde ilimiz genelinde,  insan hayatını etkileyen olumsuz hava şartları nedeniyle, 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyon Ekiplerimiz ile iki (2) adet UMKE özel donanımlı 4x4 arazi aracı, 1 (adet) 4x4 kar paletli ambulans ile eğitimli personelleri olan UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi) hizmet vermektedir? ifadelerine yer verdi.

BİRÇOK ALANDA HİZMET

Güngüneş, ?UMKE ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarımız, kış boyunca kar yağışından dolayı yolları kapanan ve ulaşım sağlanamayan ilimiz ve ilimize bağlı ilçe, kasaba ve köylerde yaşayan hastalara ulaşım sağlayarak gerekli acil tıbbi müdahalelerini olay yerinde gerçekleştirip en kısa süre içerisinde ilimiz hastanelerine naklini gerçekleştirmektedirler. İlimizde birçok alanda UMKE ekiplerimizden faydalanıyoruz, çok iyi bir donanıma sahip olan ekibimiz yurt içinde ve yurt dışında uluslararası birçok alanda hizmetlerine devam etmektedir.?

EN KISA SÜREDE

?İlimiz ve ilimize bağlı tüm ilçe ve köylerde ikamet eden bütün vatandaşlarımız için acil tıbbi yardım gerektiği durumlarda, olumsuz hava koşulları vatandaşlarımızı paniğe sevk etmesin, vatandaşlarımız sadece 112 Acil Çağrı hattını arayarak bizlerden acil tıbbi yardım talebinde bulunsunlar. İlimizde başta Valiliğimiz, İl Özel İdaremiz, AFAD ekiplerimiz ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonları ile UMKE ekiplerimizin en kısa sürede ulaşım sağlamaları açısından ayrıntılı adres tarifi yapmaları yeterli olacaktır. Devletimizin tüm imkânlarının onlar için seferber olacağından emin olabilirler, ekiplerimize bu zorlu kış mesailerinde başarılar diliyor ve teşekkür ediyorum? dedi.



1

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

2

Artık randevu daha kolay

3

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

4

Pes doğrusu!

5

Kovid-19’da kötü değiliz

6

Gribe dikkat!

7

Pes doğrusu..!