UMKE, hızır gibi

UMKE, hızır gibi

OLAĞANÜSTÜ FELAKET VE OLAYLARDA ÖNLEME VE KURTARMAYLA İLGİLİ BİLGİLENDİRME EĞİTİMİ VE TATBİKAT YAPILDI

OLAĞANÜSTÜ FELAKET VE OLAYLARDA ÖNLEME VE KURTARMAYLA İLGİLİ BİLGİLENDİRME EĞİTİMİ VE TATBİKAT YAPILDI

UMKE, hızır gibi

Ülkemizde meydana gelen veya gelebilecek olan afetlere ve olağan üstü olaylara karşı UMKE personelinin eğitilmesi amacıyla İl Sağlık Müdürlüğü, Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şubesi tarafından 9. Bölge UMKE Eğitimi gerçekleşti. Eğitime 9. Bölge Koordinatör ili olan Ankara´ya bağlı Kırıkkale´nin de içinde bulunduğu tüm iller katıldı. Ankara´ya bağlı olan Kırıkkale, Kırşehir, Çankırı, Çorum, Kastamonu ve Yozgat illerini temsilen 28 UMKE gönüllüsü eğitimi başarıyla tamamladı.

TEMEL YAŞAM DESTEĞİ EĞİTİMİ

6-10 Kasım 2017 tarihleri arasında 3 günlük gerçekleştirilen eğitimde katılımcılara Temel Yaşam Desteği, Hasta Taşıma Teknikleri, Havayolu, Crush Sendromu, Multiple Travma, Afet Psikolojisi ve Afetlerde Hayatı İdame ettirme konuları teorik ve pratik eğitimler sunuldu.

SAHADA VAKA ÇALIŞMASI EĞİTİMİ

Eğitimin son 2 gününde sahada vaka çalışmaları yapılarak eğitim sonunda İl Sağlık Müdürümüz Dr. Feramiş Ender Güngüneş´in katılımlarıyla gerçeğini aratmayan deprem tatbikatı ile sona erdi.

UMKE KATILIM BELGESİ ALDILAR

Eğitimde başarılı olan personellere UMKE Katılım Belgeleri İl Sağlık Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş tarafından verildi. İl Sağlık Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş yaptığı konuşmada ?Her türlü afet, olağanüstü durum, büyük toplumsal olaylar, büyük trafik kazaları, ağır sanayi kazalarına ilk müdahaleyi yaparak kurtarma faaliyetlerinde bulunup yeterli ve nitelikli sağlık hizmeti sunabilmek, yurt içi ve yurt dışında gelişen tüm olağan üstü durum ve afetlerde daha fazla can kurtarabilmek için eğitimlerimiz ve tatbikatlarımız aralıksız devam edecektir? dedi.

HABER: Arzu Kayır



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü