UMKE çakı gibi

UMKE çakı gibi

CAN VE MAL GÜVENLİĞİ İÇİN

UMKE çakı gibi

28 Şubat Sivil Savunma Günü nedeniyle Kırıkkale Merkez de bulunan Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesinde ?Deprem, Yangın ve Yaralı Kurtarma Tatbikatı? gerçekleştirildi. Tatbikata Kırıkkale UMKE ekibi damga vurdu.

CAN VE MAL GÜVENLİĞİ İÇİN

AFAD Müdürlüğü Koordinasyonunda İl Sağlık Müdürlüğü Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi ( UMKE ) ve 112 Acil Yardım Ekipleri, Belediye İtfaiye Ekipleri, Emniyet Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü dâhilinde ortaklaşa olarak büyük ve gerçeği aratmayan sahneleri ile tatbikat tamamlandı. Tatbikat esnasında öncelikle okul idaresi tarafından okulun tahliyesi yapılmış, sonrasında Emniyet tarafından ?Güvenlik Şeridi? çekilmek suretiyle binadan tahliye edilen öğrencilerin güvenli bir alanda toplanması sağlanmış, AFAD Görevlileri tarafından olay yeri ?Enkaz Güvenliği? kapsamında değerlendirilmiş, olay yerinin güvenliği sağlandıktan sonra AFAD ve İtfaiye Ekipleri depremde hasar gören binaya girdi.

MAHSUR KALANLAR KURTARILDI

Bina içerisinde mahsur kalan yaralıların sayısı ve yerleri tespit edildikten sonra da UMKE Ekibi yaralılara yönelik ?Medikal Kurtarma? çalışmalarına başladı. Olay yerinde ilk müdahaleleri yapılan yaralılar uygun ekipmanlarla ve triaj sırasına göre Tıbbı Uç Nokta(TUN) müdahale alanına taşındı. TUN´da ikincil muayeneleri ve müdahaleleri yapılan yaralılar 112 Ambulansları ile olay yerinden alınıp hastanelere sevk edildi. Tatbikatın Sunumu, Koordinasyonu ve Yaralıların Kurtarılması aşamalarında UMKE ve 112 Acil Yardım Ekibinden toplam 35 personel aktif olarak görev aldı.



1

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

2

Artık randevu daha kolay

3

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

4

Pes doğrusu!

5

Kovid-19’da kötü değiliz

6

Gribe dikkat!

7

Pes doğrusu..!