UMKE çakı gibi!

UMKE çakı gibi!

KIRIKKALE VALİSİ HAKTANKAÇMAZ UMKE KAMPINI ZİYARET ETTİ, ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİ ALDI

KIRIKKALE VALİSİ HAKTANKAÇMAZ UMKE KAMPINI ZİYARET ETTİ, ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİ ALDI

UMKE çakı gibi!

Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz UMKE Kampını ziyaret etti. Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri gönüllü sağlık personellerinden oluşan, özel eğitim almış ekiplerin kampını gezen Vali Haktankaçmaz görevlilerden bilgi aldı. UMKE görevlilerine özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti

DOĞAL AFETLERDE SIĞINILACAK İLK KURULUŞ 

UMKE´nin amacı ve çalışmaları konusunda yapılan açıklamada her türlü afet durumunda yeterli ve nitelikli sağlık hizmeti sunabilmek, yurt ve dünya çapında afetzedelere yardım etmek olduğu bildirildi. Ülke genelinde Sağlık Bakanlığınca Afetlerde Sağlık Organizasyonu Projesi kapsamında, 2004 yılında Sivil Savunma Birlikleri Bölge Müdürlüğü olan 11 ilde Ulusal Medikal Kurtarma Ekiplerinin kurulduğu bunlardan bir tanesinin de. Kırıkkale´de 2005 yılında 8 doktor, 16 sağlık memuru ve 2 hemşire ile faaliyetine başladığı kaydedildi.

77 SAĞLIK GÖREVLİSİ, MODERN CİHAZLARLA

Kırıkkale Ulusal Medikal Kurtarma Ekibinin bugün itibarıyla 5´i doktor toplam 77 sağlık personeli ve  tam donanımlı 2 adet UMKE aracı ile yurt içinde ve yurt dışında hizmet verdiği belirtildi. Kırıkkale´nin Türkiye geneli 21 bölge içerisinde Ankara´nın koordinatörlüğünde Kırşehir, Yozgat, Çorum, Kastamonu ve Çankırı´nın da yer aldığı 9.bölgede yer aldığı ifade edildi.

BİRÇOK DOĞAL AFETTE KURTARMA ÇALIŞMASI YAPTI

Açıklamada ayrıca Kırıkkale UMKE ekibinin yurtiçinde Van Erciş Depreminde, Akçakale, Ceylanpınar, Kilis ve Öncüpınar sınır kapısında ve Efes/İzmir 2016 NATO tatbikatında ve yurt dışında Irak ve Filistin´den havadan hasta transferi, Pakistan sel felaketi, Somali insani yardım ve Suriye-Cerablus ağır iklim sahra hastanesi kurulumu çok sayıda görevi başarılıyla yerine getirdiği de kaydedildi

YILDA BİR KEZ KAMPA GİRİP ENERJİ DEPOLUYORLAR

Yılda en az bir kez olmak üzere il kampı ve bölge kampı yapıldığının da belirtildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi: ?Müdürlüğümüz Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi) tarafından 2016 faaliyet planı kapsamında 12-13 Ekim 2016  tarihleri arasında İlimiz Balışeyh ilçesi Koçubaba Köyü Karababa Mevkiinde 25 UMKE personeli katılımıyla İl Eğitim ve Tatbikat Kampı  düzenlenmiştir. Kamp süresince UMKE personeline eğitmenlerimiz tarafından ??Triaj ve Olay Yeri Yönetimi, Hava Yolu Yönetimi, Temel Yaşam Desteği, Damaryolu Uygulamaları, Travmalı hastaya yaklaşım? eğitimleri verilmiştir. Kampın son gününde senaryo gereği, İlimiz Balışeyh ilçesi Koçubaba köyü Karababa mevkiinde gece meydana gelen deprem nedeniyle enkaz altında kalan 2 vatandaşı kurtarmak için yapılan tatbikat başarılı bir şekilde tamamlanmıştır.? 

VALİ HAKTANKAÇMAZ VE PROTOKOL ÜYELERİ KATILDI

Düzenlenen programa Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, Balışeyh Kaymakamı Yusuf Yıldırım, İl Jandarma Komutanı J. Alb. İsa Çakmak, Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş ve Kırıkkale Sağlık Sen Şube Başkanı Recep Akdoğan katıldı. Vali ve ziyaretçilere Dr. Mustafa Uzun tarafından Ulusal Medikal Kurtarma Ekiplerimizin  çalışmaları hakkında bilgilendirme yapıldı.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü