Ülkücü şehitlerimiz unutulmayacak

Ülkücü şehitlerimiz unutulmayacak

MHP İl Başkanı Seyit Ahmet Göçer, millet yoluna baş koyan, inançları uğruna bedel ödeyen dava şehitlerini rahmetle andıklarını söyledi. Ülkücü şehitlerin çelik gibi iradesi, iman dolu yürekleri olduğunu belirten Göçer, ülkücü şehitlerin ebediyete kadar un

RAHMETLE ANIYORUZ
MHP İl Başkanı Seyit Ahmet Göçer, 27 Mayıs Ülkücü Şehitler Haftası nedeniyle açıklama yaptı. Ülkücü şehitlerinin sonsuza kadar unutulmayacağını belirten Göçer, “ Millet yoluna baş koyan, inançları uğruna bedel ödeyen, davasının yaşaması için can veren ve kanını döken tüm dava şehitlerimizi rahmetle anıyor cenabı ALLAH’tan hepsinin de mekanlarının cennet olmasını niyaz ediyorum. Ülkücü şehitlerimizin çelik gibi iradeleri, iman dolu yürekleri, vatan ve millet aşkıyla çarpan kalpleri ve sancak gibi al bayrak gibi kutsal davaları vardı. Merhum şairimiz Mithat Cemal Kuntay hepimizce bilinen meşhur şiirinde; “Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır” dizeleriyle, vatanın ne olduğunu veciz ve vecd dolu bir ruhla seneler öncesinden ifade etmiştir.”

ŞEHİT KANLARIYLA BEZENMİŞ
“Üzerinde yaşadığımız toprak, içinde bulunduğumuz coğrafya şehit kanıyla vatanlaşmış, bize vatan olmuştur. Bilinmelidir ki, tarih; Türk milletinin bizatihi kendi yazdığı ve yaptığı bir eseridir. Bu eserin her satırında da fedakarlığın, cefakarlığın derin izleri bulunmaktadır.Ülkücü hareket işte böylesi yüksek bir iradenin ve kararlılığın temsilcisi ve emsalsiz tarafı olarak tarihe geçmiştir.
Ülkücüler; bir davanın, şuurla benimsenmiş bir ülkünün, tutkuyla sahiplenilmiş bir iddianın yaşaması ve yaşatılması için candan ve serden vazgeçmeyi göze alan insanlık mucizeleridir. Toprağı vatan yapan şehit kanı, aynısıyla bir fikri, kutsal dava haline getirmiştir. Diyebiliriz ki, uğruna feda edilen bedenlerle ülkücülük destanlaşmıştır.”

VATANINI SEVEN YÜREKLER
“Vatana kara sevdalı yürekler, millete çıkarsız bir şekilde adanmış ruhlar; fedakarlığın elçileri ve gönüllü taliplileri olarak her türlü yabancı ve yıkıcı eğilime karşı çıkmışlardır. Zorda kalsalar da yılmamışlar, vurulsalar da yıkılmamışlar, eziyet görseler de yılgınlığa kapılmamışlardır. Kurşuna, bombaya, tuzağa ve türlü saldırılara teslim olmamışlardır. Yollarından dönmemişler, inançlarının kıblesinden ayrılmamışlardır. Yeri gelmiş Yunus gibi gönüllere girmişler, yeri gelmiş mukaddesatları uğruna Yavuz olmaktan kaçınmamışlardır. Kefenlerini yanlarında taşımışlar, yeminlerine hep sadık kalmışlardır. Dava şehitlerimiz ideal bir insanın tüm vasıflarına sahip olmuşlardır.”

KUDRETLİ ŞEHİTLERİMİZ
“Gösteriş ve gürültüden ziyade sadelik ve durulukla hilali taşımışlardır. Şöhret, servet ve kudret peşinde koşmamışlardır.
Para, mülk ve şan derdinde olmamışlardır. Menfaat arayışında, çıkar beklentisinde bulunmamışlardır. İhtiyatlı, ağırbaşlı ve mutedil tavırlarını bozmamışlar, soğukkanlı ve cesaretli tutumlarından asla ödün vermemişlerdir. İşte dava insanı olmak böyle bir şeydir.
Ve şüphesiz ülkücü olmak budur. Ülkücülüğü tertemiz vicdanlarında yükseltenler, Türk-İslam ülküsünün yolunu kanıyla çizenler bizim ilhamımız ve gurur kaynağımızdır. İslam’ın bu çağdaki sancaktarı ülkücülerdir. Türklüğün umudu, Türk milletinin aydınlık geleceği milliyetçi-ülkücü harekettir. Zulme tapanlar, adaleti tepeleyenler, bölünmeyi dileyenler, ayrılmak için el ovuşturanlar, dağılmak için fırsat kollayanlar bizim karşımızdadır.” dedi.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız