Ülkücü Hareket, tavrını Türk Milletinden yana koymuştur

Ülkücü Hareket, tavrını Türk Milletinden yana koymuştur

MHP İL BAŞKANI BALOĞLU'NDAN BASIN AÇIKLAMASI

Ülkücü Hareket, tavrını Türk Milletinden yana koymuştur

27 Mayıs’ın Ülkücü düşünceye sahip olanlar tarafından “Ülkücü Şehitleri Anma Günü “ olarak kabul edildiğini ve gencecik yaşlarında vatan uğruna toprağa düştüklerini ifade eden Milliyetçi Hareket Partisi Kırıkkale İl Başkanı Erdal Baloğlu, “Türkiye’de kızıl fırtınaların estiği, cadde ve sokakların zapt edildiği bir dönemde Ülkücü Hareket, milli iradesini Türk Milletinden yana koymuş, tavrını Türk Milleti adına göstermiştir” dedi.

27 Maşıs Ülkücü şehitler Günü vesilesiyle bir açıklama yapan MHP İl Başkanı Erdal Baloğlu, Milliyetçi-Ülkücü gençlerin milli bir tavırla Türk Milleti için aydınlık bir geleceğin hayalini kurarak kendilerini mücadele meydanına korkusuzca atıldıklarını kaydetti.

Baloğlu sözlerine şöyle devam etti: “Ülkücü gençliğin ortaya koyduğu bu kararlı iradenin azametinden ürken kanlı eller ülküdaşlarımızı alçakça şehit etmeye başlamışlardır. Binlerce ülkücünün şehadet şerbeti içtiği bu fırtınalı yıllardan geriye şehitlerimizin kahramanlık hatıraları miras kalmıştır. Onların göstermiş olduğu azim, kararlılık ve milli duruş iradesi kelimelerle ifade edilemeyecek bir vakarın ifadesi olmuştur. Aziz şehitlerimizin hatıraları yolumuzu aydınlatan bir ışık, geride bıraktıkları aileleri ise hepimizin öz ailesi olmuşlardır.”

“Ülkücü şehitlerimizin aziz ve muhterem hatıralarını, kutlu mücadelelerini hasretle ve hayranlıkla yâd edeceğiz. Bir davaya inanarak bu inancı aklın ve kalbin kenetlenmesiyle ifa eden zamana, hadiselere ve tarihe ülküleriyle bakan, bununla kalmayıp hain ve alçak emellere cesaretle meydan okuyan şehitlerimizin her damla kanı milli varlığımızın ebedi nişanesidir. Hepsinin mücadelesi onurlu, hepsi birer ahlak ve abidesi olan Ülkücü şehitlerimiz hiç bir hesabın içinde olmamışlar, hasbi ve haysiyetli hayatlarıyla çevrelerinde birer örnek insan olarak temayüz etmişlerdir.”

“Liderimizin Sayın Devlet Bahçeli Beyefendinin ifadeleriyle, ‘Ülkücüler, Türk milletinin aleyhine kurgulanan hiçbir karanlık oyuna boyun eğmeyen, hiçbir tehdide diz çökmeyen, hiçbir saldırı ve suikasta tamam demeyen iman erleridir. Türk milletinin varlığı ve bekası uğruna nice fani beden sere serpe vatan toprağına uzanmıştır. Bir hilal uğruna pek çok güneş batmıştır. Aziz şehitlerimiz candan geçmişler, vatandan vazgeçmemişlerdir. Şehitlerimizin yeri gönüllerde, mükâfatı ise Yüce Allah'ın rahmetindedir."

“Bu vesileyle 27 Mayıs Ülkücü Şehitleri Anma Gününde Başbuğumuz Alparslan Türkeş Beyefendi başta olmak üzere, tüm ülkücü şehitlerimize Allah’tan rahmet ve mağfiret diliyor, gazilerimize de sağlıklı, hayırlı bir ömür diliyorum. Şehitlerimizin ruhları şad olsun.”



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız