Ülkeyi yönetenler öğretmenleri unuttular

Ülkeyi yönetenler öğretmenleri unuttular

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı A. Yücel Karabacak, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yaptığı basın açıklamasında öğretmenlerin içinde bulunduğu sorunlara vurgu yaparak Ülkeyi yönetenler öğretmenleri unuttular” dedi.

ÖĞRETMENLİK GERÇEKTEN ÖNEMLİ BİR MESLEK

Öğretmenliğin gerçekten önemli bir meslek olduğunun altını çizen Karabacak, “Bütün insanları yetiştiren öğretmenlerimizdir. Birçok şeyi unuturuz ama öğretmenlerimizi asla unutmayız, unutmamalıyız. Ama ülkeyi yönetenler öğretmenleri unuttular. Öğretmenlik mesleği itibar kaybederken, bu itibarı yeniden ayağa kaldırmak adına bir çalışmaları da olmadı. Tüm kamu çalışanlarına saldırılar olduğu gibi öğretmenlerimize de saldırılar oldu. Bütün bunlar belki geçmişte hiç yaşamadığımız olaylardı ama bugün bunları fazlasıyla yaşıyoruz. Böyle bir ortamda 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlayacağız” dedi.

EKONOMİK, DEMOKRATİK VE MESLEKİ SORUNLARLA 24 KASIMI KUTLUYORUZ

Öğretmenlerin, her geçen yıl biraz daha zorlaşan ekonomik, demokratik ve mesleki sorunlarla 24 Kasımı kutladığını ifade eden Karabacak, “Eğitimin ve eğitim çalışanlarının niteliğini olumsuz yönde etkileyen sorunların giderilmesi talebi, her yıl olduğu gibi bu yıl da Öğretmenler Günü’nde öncelikli talebimizdir. İnsanca yaşayacak bir ücret tüm kamu emekçilerinin en doğal hakkı olduğu gibi biz öğretmenlerinde en doğal hakkıdır. Bugüne kadar öğretmenlerin yaşadığı sorunlar bütün boyutlarıyla tartışılmamış, yüz binlerce eğitim çalışanının sosyal ve ekonomik sorunlarını çözmek yönünde yeterli ve gerekli adımlar atılmamıştır” diye konuştu.

YILIN BELLİ GÜNLERİNDE “ÖĞRETMENLİĞİN KUTSALLIĞINDAN” BAHSEDİLİYOR

Yıllardır sadece yılın belli günlerinde “öğretmenliğin kutsallığından”, “onurlu bir meslek olduğundan” söz edildiğini, eğitimin ve eğitim çalışanlarının yıllardır içinde bulunduğu durumun, dillerden düşürülmeyen öğretmenlik mesleğinin değerinin her geçen gün nasıl azaldığını gösterdiğini vurgulayan Karabacak, “Öğretmenler, yaptıkları işin doğası gereği kendilerini çok yönlü olarak yetiştirmek durumundadır. Ancak Türkiye’de ne öğretmenlerin, ne de yaptığı iş eğitim-öğretim işi olanların özellikle ekonomik bakımdan gerekli desteği bulduklarını söylememiz mümkün değildir” şeklinde konuştu.

SENDİKAMIZLA BİRLİKTE ÖRGÜTLÜ MÜCADELEYE ÇAĞIRIYORUZ

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı A. Yücel Karabacak konuşmasını şöyle tamamladı: “Türk Eğitim-Sen olarak, tüm öğretmenlerimizin, eğitim ve bilim emekçilerinin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, eğitim çalışanlarını daha iyi çalışma ve yaşama koşulları ve daha aydınlık bir gelecek için birlik olmaya ve sendikamızla birlikte örgütlü mücadeleye çağırıyoruz.”



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ