Ülkemizin yeniden kaosa çekilmesine asla izin vermeyecek

Ülkemizin yeniden kaosa çekilmesine asla izin vermeyecek

"HAİNLERİNİN OYUNLARINI BOZACAĞIZ"

Ülkemizin yeniden kaosa çekilmesine asla izin vermeyecek

Memur Sen Kadın Kolları Genel Başkanı Habibe Öcal´ın katılımları ile Memur Sen Kırıkkale Şubesi ?Genişletilmiş kadın kolları komisyonu istişare toplantısı´ yaptı.

HAİNLERİNİN OYUNLARINI BOZACAĞIZ

Genişletilmiş kadın kolları komisyonu istişare toplantısına Memur Sen Kadın Kolları Genel Başkanı Habibe Öcal, Memur Sen Şube Başkanı Oktay Sümer, genel merkez yöneticileri, şube yöneticileri ve çok sayıda şube üyeleri katıldı. Vural Alabalık Tesislerinde yapılan toplantıda açılış konuşmasını Şube Başkanı Oktay Sümer yaptı. Sümer konuşmasına, son günlerde ve dün yaşanan terör olaylarını lanetleyerek, şehitlerimize Allah´tan rahmet yakınlarına ve milletimize başsağlığı dileyerek başladı.Sümer, konuşmasının devamında ise, ?Ülkemizin birlik ve beraberliğine savaş açanlara asla fırsat vermeyeceğiz, "ülkemiz kardeşlik iklimini yaşarken, bu kardeşlikten huzursuzluk duyanlar yeniden silaha sarıldı. Ülkemizin yeniden kaosa çekilmesine asla izin vermeyecek, kardeşlikten vazgeçmeyecek ve o hainlerinin oyunlarını bozacağız. "Sahillere vuran çocukların cansız bedenleri, vicdanları harekete geçirmek için fazlasıyla yeter. Cansız bedenleri sahillere vuran çocuklar, vicdanların buzlaştığım, körleştiğini, sağırlaştığım ortaya koyan bir manzaradır.?

ZAMAN GELDİ

?BM´nin, AB´nin ve diğer dünya ülkelerinin yüzüne haykırmanın zamanı gelmiştir? diyerek konuşmasına devam eden Sümer, ?O fotoğraf zihinlerde asla unutulmayacak bir yer edinmiştir. Vicdanlı insanların biran önce harekete geçmesini ve dünya kamuoyunu, tüm insanlığı mülteci sorununun çözümünde duyarlı olmaya davet ediyorum. Kamu görevlileri, devletin toplumla temasını sağlamak, devleti toplum içinde temsil etmek, devlet adına topluma hizmet etmek ve Ülkemizin geleceğini inşa etmek gibi önemli bir sorumluluğu yerine getirmektedirler. Kamu görevlileri sendikaları ve toplu sözleşme kanunu, kamu görevlileri sendikalarının amacını "kamu görevlilerinin ortak ekonomik, sosyal ve meslekî hak ve menfaatlerinin korunması ve geliştirilmesi..." olarak tanımlıyor. Memur-Sen´in kuruluşundan buyana yapmış olduğu faaliyetleri ve kazanımları değerlendirdiğimizde açıkça görülecektir ki, konfederasyonumuzun vizyon ve icraatları bu tanımı iki boyutta aşmaktadır.?

SORUMLULUK ALDIK

?Birinci boyut, kanun tanımı kamu görevlileriyle sınırlı tutarken, biz ülkemizin, milletimizin, mazlumların ve insanlığın hak ve menfaatlerini korumaya ve geliştirmeye yönelik sayısız hizmet gerçekleştirdik, kamu görevlileri merkezli, millet eksenli ve insan odaklı sendikal vizyonu hayata geçirdik. İkincisi ise, kanun, kamu görevlilerinin ortak ekonomik, sosyal ve mesleki hak ve menfaatlerimle sendikacılığın kapsamını daraltırken, memur-sen olarak biz kamu görevlilerinin, milletimizin ve insanlığın tüm sorunlarıyla yakından ilgilenerek ve çözümler geliştirerek kapsamı genişlettik. Bu anlayışla, kötülüklerin ve zulümlerin önlenmesi, iyiliklerin çoğaltılması, sistemin iyileştirilmesi, yönetimlerin yanlışlarının düzeltilmesi, insan hakları ihlallerinin önlenmesi, düzenin insanileştirilmesi, ücret adaletsizliğinin, gelir dağılımı eşitsizliğinin giderilmesi, uluslar arası temsil gücü yüksek, ahlak ve karakter sahibi nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi, medeniyet ve kültürümüzün yeniden inşası noktasında proaktif sorumluluk aldık.?

SON 12 YILIN EN İYİ TOPLU SÖZLEŞMESİ

?Kamu görevlilerinin mali, sosyal ve özlük haklarını korumaya ve geliştirmeye dönük ücret sendikacılığı yanında, kamu görevlilerinin, hayata dair diğer sorunlarını da sendikal faaliyetler kapsamına alarak hizmet sendikacılığını, Ülkemizin devasa sorunlarına yönelik raporlar, projeler ve alternatif çözümler geliştirerek akademik sendikacılığı, vesayet ve yasaklarla kararlı mücadele vererek toplumsal sendikacılığı medeniyet ve kültürümüzün yeniden inşası, mazlumlara sahip çıkılmasını temel hedeflerimiz arasına koyarak erdemli sendikacılığı devreye soktuk. Bu sendikal anlayışımızla, sosyal adaletin sağlanması, gelir dağılımı adaletsizliğinin giderilmesi, sivil alanların genişletilmesi, temel hak ve özgürlüklerin çoğaltılması, çalışma koşullarının iyileştirilmesi,istihdamın artırılması ve istihdam kalitesinin yükseltilmesi başta olmak üzere önemli katkılar yaptığımıza inanıyoruz. Toplu sözleşme sürecinde de Son 12 yılın en iyi toplu sözleşmesine imza attık "bugüne kadar katsayı sorununu çözme, Kılık kıyafet özgürlüğünü sağlama, Kamusal alan yalanına son verme, 28 Şubat mağduriyetlerini ortan kaldırma, Cuma namazına mesai engelini ortadan kaldırma ve Ülkenin normalleşmesinde öncü rol üstlendik Bugüne kadar elde ettiğimiz hem cüzdana hem de vicdana yönelik kazanımlarımıza bu toplu sözleşme´de yenilerini ekledik, toplu sözleşme sürecine giderken çalışanların ve kamu görevlilerinin başını yere eğdirecek hiçbir maddeye imza atmayız dedik ve sözümüzde durduk.9 yıl masaya oturup, kamu görevlilerine hiçbir kazanım elde edemeyenlerin bütün provokasyonlarına rağmen toplamda 213 kazanımla masadan kalktık. Onlar masaya yapışıp kalırken, biz 20 milyonun mutluluk vesilesi olduk" Kurucu genel başkanımız rahmetli Mehmet Akif İnan´ın, l´lerle başlayan yolculuğu bugün 850 binlere ulaştı, "bu sevinç bütün mazlumların mağdurların umudu oldu. Şimdi bu yürüyüşümüz 1 milyona gidiyor, bu gücümüzde emeği olan başta kadınlarımız olmak üzere herkese yürekten teşekkür ediyorum? dedi. Sümer´in konuşmasının ardından toplantı, Kadın Kolları Genel Başkanı Öcal, katılımcılar ile soru cevap eşliğinde devam etti.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ