Ülkemizde 2002´den bu yana despotik model uygulanıyor

Ülkemizde 2002´den bu yana despotik model uygulanıyor

MİLLETİN EGEMENLİĞİ HÂKİM OLMALI

Ülkemizde 2002´den bu yana despotik model uygulanıyor

Referandum çalışmaları kapsamında Kırşehir´den sonra Kırıkkale´ye gelen CHP eski Tekirdağ Milletvekili Enis Tütüncü, Kırıkkale İl Başkanlığını ziyaret etti. Tütüncü ayrıca Demokrat Parti il başkanlığını da ziyaret ederek hayır kampanyası konusunda fikir alışverişinde bulundu.  

BİREY OLARAK YOLA ÇIKTIM

Referandum çalışmaları kapsamında Kırşehir´den sonra Kırıkkale´ye de uğrayan 18.22. ve 23.dönem Tekirdağ Milletvekili Enis Tütüncü, Hayır´ı destekleyen DP Kırıkkale il yöneticilerini ziyaret etti. Beraberinde DP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Uyanık, Salih Babayiğit´le birlikte Kırıkkale´de DP eski ve yeni il yöneticileri Hayati Çimen, Tekin Delice, Ali Gümüşsoy, İhsan Taşkın tarafından karşılanan Tütüncü, burada Hayır´ı neden desteklemeleri gerektiğini anlattı. 16 Nisan´da ülke yararına sandıklardan Hayır oyu çıkması gerektiğine dikkat çeken Tütüncü, bir birey olarak milletten "Hayır" istemek için yollara düştüğünü ifade etti.

MİLLETİN EGEMENLİĞİ HÂKİM OLMALI

DP Genel Merkez yöneticileri ve Kırıkkale il teşkilatı ile birlikte uzun uzun sohbet etme imkânı bulan CHP 18, 22 ve 23. dönem Tekirdağ Milletvekili Enis Tütüncü konuşmasında şunları söyledi. ?18 Maddede Türkiye´nin bekası ile ilgili bir şeyler anlatmaya çalışıyorlar. Dünya siyasi tarihinde devlet yönetim modelleri tartışılmıştır. 2002 yılından bu yana despotik bir model uygulanmakta, mağduriyet oluşturulması zeminin de Türkiye bu siyaset anlayışı ile yönetiliyor. Devlet anlayışında ki yetkiler yetmedi şimdi ise önümüze anayasa krizi getirdiler. Evet-hayır diyeceğiz. İşin özü, millet egemenliğini tek kişinin eline vererek mi kullansın, Millet egemenliğini yetkili kıldığı organlar eli ile mi kullansın?"

CHP´Yİ DE ZİYARET ETTİ

DP il teşkilatı ziyaretindeki sohbette Eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, A. Necdet Sezer ve CHP Antalya milletvekiliyle olan bir konuşmasını dile getiren Tütüncü, milletin egemenliği ve Meclisin üstünlüğü konusunda eski Cumhurbaşkanlarının büyük hassasiyetle üzerinde durduklarına şahit olduğuna işaret etti. Tütüncü, ülkenin bekası için 16 Nisan´da mutlaka hayır denilmesi gerektiğine dikkat çekti. Tütüncü, daha sonra CHP il teşkilatını ziyaret ederek burada Hayır´ı anlattı.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız