Ülkemiz kadın hakları bakımından şanslı ülke

Ülkemiz kadın hakları bakımından şanslı ülke

8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Ankara Devlet Klasik Türk Müziği Korosu sanatçıları ‘Gönülden Nağmeler' konseri düzenledi.

SERGİ AÇILIŞI YAPILDI

Konser öncesinde İl Kültür Merkezinde ‘Kadın Konukevinin’ gösterime sunduğu serginin açılışı, Vali Ali Kolat ve eşi İlksen Kolat’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Sergideki yapılan el sanatlarını inceleyen Vali Ali Kolat ve eşi İlksen Kolat, emeği geçen ve katkı sağlayan herkese teşekkür etti. Sergi açılıştan sonra; Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün ortaklaşa tertip ettiği konsere; Vali Ali Kolat ve eşi İlksen Kolat, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Harun Karabulut ve eşi, protokol heyeti ve eşleri, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

KLASİK TÜRK MÜZİĞİ

Konserde Klasik Türk Müziği Korosu, Türk Sanat Müziği şarkıları seslendirdi. Konser sonrası, konuşan Vali Kolat, ‘Kadınlarımız çok şanslı. Bizim hiç bir şarkımız ve türkümüz yoktur ki kadınlarımıza hitap etmesin. Bütün şarkılarımız ve türkülerimizde kadınlarımız vardır. Bu vesileyle Dünya Kadınlar Gününü tebrik ediyorum. Ülkemiz Kadın Hakları konusunda en şanslı ülkelerden birisi. 1934 yılından beri kadınlara seçme ve seçilme hakkı veren bir milletiz. Daha sonraki yıllarda kadın erkek eşitliğini sağlayan düzenlemeler yapıldı. Yine 2012 yılında yapılan bir düzenleme ile Ailenin Korunması ve Kadına Şiddetin Önlenmesine Dair çıkan kanun ile çok güzel düzenlemeler yapıldı. Bütün bunlar güzel olmakla birlikte, önemli olan kadınımıza ve insanımıza karşı anlayışı düzenlememiz lazım. Bu anlayış olmadığı sürece ne kadar düzenleme yaparsanız yapın, uygulama çok önemlidir. Kadına olan sevgimiz, saygımız her yönüyle, toplum ve kamuoyu açısından büyük katkı toplamalıdır. İnşallah çalışmalarımızda bu anlayışı en iyi şekilde yerine getireceğiz. Ben, Dünya kadınlar Günü vesilesiyle bütün kadınların Kadınlar Gününü kutluyorum. Bu konserin düzenlenmesinde emeği geçenlere de teşekkür ediyorum.” dedi.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı