Ülke savunmasına Kırıkkale’den bir hizmet daha

Ülke savunmasına Kırıkkale’den bir hizmet daha

KIRIKKALE'DE “İNSANSIZ KARA ARACI” ÜRETİMİ İÇİN DÜĞMEYE BASILDI

KIRIKKALE'DE “İNSANSIZ KARA ARACI” ÜRETİMİ İÇİN DÜĞMEYE BASILDI

Ülke savunmasına Kırıkkale’den bir hizmet daha

Kırıkkale'ye kurulması planlanan “İnsansız Kara Araçları” üretim merkezi için AR-GE çalışmalarının başlatıldığı bildirildi.

Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Varlı, kentteki Silah İhtisas Sanayi Bölgesinde kurulması planlanan “insansız kara araçları” üretim merkezinin AR-GE çalışmalarının Teknopark'ta devam ettiğini söyledi.

Silah İhtisas Sanayi Bölgesinde arsa tahsisinin yapıldığını belirten Varlı, "Cumhurbaşkanımızın 5 Şubat'ta Delice ilçesine yaptığı ziyarette müjdesini verdiği ‘İnsansız Kara Araçları’ üretim merkezinin Kırıkkale'de olması taahhüdü gerçekleştiriliyor. Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odasının ortaklığında kurulan bir şirket tarafından imalatı yapılacak olan araçları Silah İhtisas Sanayi Bölgesinde üreteceğiz. Arsa tahsisi yapıldı ve AR-GE çalışmaları devam ediyor" dedi.

Fabrika için mimari proje çalışması aşamasına gelindiğini kaydeden Varlı, “Kısa zamanda fabrika sahasında çalışmalara başlayacağız. İlk etapta AR-GE çalışmalarını Teknoparktaki içerisindeki bir ofiste çalışmalar yapıyoruz. Kısa zamanda Kırıkkale olarak savunma sanayimize önemli bir katkı daha sunmuş olacağız. “İnsansız kara Araçlarını” savunma sanayi dışında, arama kurtarma ya da daha farklı amaçlara hizmet edebilecek şekilde tasarlamayı planlıyoruz” diye konuştu.

Varlı, “Sayın Cumhurbaşkanımızın söylediği, ısrarla üzerinde vurguladığı ve tüm millet olarak bunun arkasında durduğumuz şey savunma sanayisinde millilik oranını arttırmak. Bizim bu projemizde de yerli ve millilik oranını en üst seviye de tutmak için elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz" şeklinde konuştu.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ