Ulaş´ı dolu vurdu

Ulaş´ı dolu vurdu

AYLARDIR EKTİKLERİ MEYVE SEBZENİN HAYALİNİ KURAN KÖYLÜLERİN HAYALİ SUYA DÜŞTÜ

AYLARDIR EKTİKLERİ MEYVE SEBZENİN HAYALİNİ KURAN KÖYLÜLERİN HAYALİ SUYA DÜŞTÜ

Ulaş´ı dolu vurdu

Önceki gün akşam saatlerinde gök gürültüsüyle etkili olan yağış ve dolu Ulaş köylülerinin aylardır kurduğu meyve sebze hayalini suya düşürdü. Fındık büyüklüğündeki dolu tüm meyve ve sebzeyi yerle bir ederken oluşan sel ekili alanlara büyük zarar verdi.

KÖYLÜLERİN TÜMÜ MADUR OLDU

Dün akşam aniden bastıran fındık büyüklüğündeki dolu yüzünden çiftçiler, mağdur duruma düştüler.  Birçok ekili alanla birlikte meyve ve sebze alanları dolu yüzünden zarar gördü. Köye gelen içme suyunda bozulmalar yaşandı. Zararın yaklaşık 200 bin lirayı bulduğunu söylendi.

DEVLET BİZE SAHİP ÇIKAR

Yaşının 65 olduğunu açıklayan ve ömründe köyde yaşadıkları bir afat gibi bir afatın olmadığını belirten Köy Muhtarı Zafer Güleşen, ?Yağmur aniden bastırdı. Ardından dolu yağmaya başladı. Köylüler neye uğradığını şaşırdı. Oluklar dolu ile doldu yağan yağmurlar evinin içine alamaya başladı. Evden bir an bile çıkamadık. Felaket uzun sürdü. Neye uğradığımızı şaşırdık? dedi.

YARDIM EDİNİZ

Felaketti sabah olunca daha iyi gördüklerini ifade eden Güleşen, ?Bütün erik, zerdali ve vişnenin meyveleri yere yığılmış. Üzün bağları büyük oranda zarar görmüş. Domates, patlıcan ve biber fidelerini su alıp götürmüş. Biz devletimize güveniyoruz. Bizlere sahip çıkacağına inanıyoruz? diye konuştu.

YETİME BAKIYOR

Yetiştirdikleri ürünlerle 2 tane yetim torununun giderlerini karşıladığını açıklayan çiftçi Ümit Dilekçi de ?Dolu bütün ekili alanlarıma zarar verdi. Ne yapacağımı şaşırdım. Çok zor duruma düştüm. Devletimiz bize sahip çıksın. Allah´tan başka birde devletimize güveniyorum. Köyümüzü afat bölgesi ilan etsinler. Ne var ne yok hey şey dolu ve yağmurla birlikte yok oldu? diye konuştu.  

İLK DEFA GÖRDÜM

70 yaşında olduğunu ve böyle bir afat görmediğini açıklayan Zeliha Pekşen ile Orhan Pekşen, ?Köyümüz zor durumda bulunuyor. İnsanlar zor durumdalar. Emeğimiz ile birlikte bütün meyve ve sebzeler su ile gitti. Devlet bize sahip çıksın. İnanıyoruz ki, devletimiz bize sahip çıkacak? şeklinde konuştu.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü