Ucuz tatlı kanser nedeni

Ucuz tatlı kanser nedeni

Kırıkkale Lokantacılar ve Pastacılar Esnaf Odası Başkanı Yurtalan Eroğlu yaptığı basın açıklamasında vatandaşların tatlı alırken dikkatli olması gerektiğine işaret etti. Eroğlu, ?Ucuz tatlı kanser nedeni olabilir? dedi.

BİRÇOK ÜRETİCİ YAKINIYOR
Eroğlu, Çin, Singapur, Tayvan, Hollanda, Amerika, Almanya gibi ülkelerden gelen yapay tatlandırıcıların, şekerden çok daha yüksek tat verdiğini belirterek, ?Ürkütücü olanı ise açıktan ürün satılan yerlerde bu tür kimyasallar çokça ve rahatça bulunabiliyor. Sektörde bu tatlandırıcıların kullanımı artıyor. Diyen pastacılar odası başkanına göre aspartam 25 kilogramlık paketler halinde satılıyor.  Hem evde tatlı yapımında,  hem de büyük firmaların diyet/diyabetik ürünlerinde mutfağa giren yapay tatlandırıcılar, acaba piyasada farklı alanlarda gizlice kullanılıyor mu? Ürünlerin içindeki yapay tatlandırıcılardan vatandaşın haberi var mı? Sektörde hızla yaygınlaşan yapay tatlandırıcılardan birçok üretici yakınıyor? şeklinde konuştu.

UCUZ MALZEMEYE YÖNELİYOR
?Ankara?dan gelen tatlıların, pancar şekeri yerine ürünlerinde aspartamı gizlice kullanıldığını ifade ediyor? bilgilisin veren Eroğlu, bu ürünlerin diyet ya da diyabetik diye değil, bildiğimiz şekerden yapılan tatlı olarak satıldığını açıkladı. Eroğlu, ?Mesela, bir tepsi baklavada 2 buçuk kilogram şeker kullanılıyor. Bu miktar 6-TL`ye denk gelirken, sadece 50 kuruşluk aspartam ile aynı tat karşılanıyor. Zaten Kırıkkale`de vitrinlerde yerini alan baklavaların 5-TL`den satılması aslında durumu açıklıyor.  ?Nasıl bu kadar ucuza mal ediyorsunuz ?, Yapımında ne kullanıyorsunuz?? Sorularına yanıt, "Bilmiyoruz, bize hazır geliyor" oluyor. Birçok firma, baklavayı toptancıdan hazır alıyor; toptancı ise fiyatı düşürmek için ucuz malzemeye yöneliyor? açıklamasında bulundu.

HALKIN SAĞLIĞI SÖZ KONUSU
Pancardan üretilen şekerin yerine kimyasal tatlandırıcıların tercih edildiğinin altını çizen Eroğlu, ?Pastacılar odasına göre piyasalarda yaygınlaşan yapay ya da kimyasal tatlandırıcıların kullanımı önümüzdeki yıllarda patlayacak; Bunu orta dereceli esnaf kullanmaz. Ya çok büyük iş yapanlar kullanıyor. Ya da çok küçükler. En büyüklerinden bile şüphelenmek lazım. Burada halkın sağlığı söz konusu olup, kimyasal tatlandırıcı kullanan Pasta ve tatlı imalathanelerine taviz verilmemesi bakımından. İl Gıda ve Tarım Müdürlüğümüze çok iş düşüyor? diye konuştu. 




1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ