Uçuşa geçti

Uçuşa geçti

Domateste fiyat artışı bu haftada sürdü. Kırıkkale?de kurulan Perşembe semt pazarında geçtiğimiz haftalarda 50 kuruş olan domates bu hafta 1,5- 2 TL?ye liraya yükseldi. Pazara giden vatandaşlar fiyatlar karşısında şaşkına dönerken pazarcılar ise fiyatları

FİYATLAR UÇUŞA GEÇTİ

Geçtiğimiz haftalarda kilosu 50 kuruşa kadar düşen domates son birkaç gün içinde adeta uçuşa geçti. Bir hafta önce 50 kuruş etiketle satılan domates dün 2 lirayı gördü. Pazara giden vatandaşlar domatesin fiyatları karşısında adeta şaşkına dönerken pazarcılar ise yerinde pahalandığını ileri sürdüler. Diğer yandan diğer sebze ve meyvenin de en iki misli artış göstermesi vatandaşlara ?Pazarda yangın var? dedirtti.  İki hafta önce seze ve meyveden oluşan ve 4 kişilik bir ailenin ihtiyacı olan Pazar filesi 15-20 liraya dolarken bu hafta bu rakam iki katına çıktı. Artışın ise artık turfandanın son zamanları olduğuna bağlandı. 

Pazarcı esnafı ise, domates etiketini tezgâhın üstüne yazmaktan kurtulduklarını belirterek, halde sofralık domatesin neredeyse yok denecek kadar az olduğunu söylediler. Bu yıl salçalık domatesin bile yüksek fiyattan satılacağını bildiren esnaflar, yemelik ve sofralık domatesin halde 3-3,5 liradan aşağı olmadığını belirttiler. Pazarcılar bu durumda bile maliyet hesabı yapıldığında zararına satış yaptıklarını söylediler.

TARLADA ERKEN TÜKENDİ

Domatesin fiyatının yükselmesinin vatandaşların alım gücünü azalttığını belirten pazarcılar, ??Vatandaşlarımız domatesin kilosu 1 lirayken bir kaç kilo alıyordu. Şimdi ise fiyatını sorup, bizlere eleştirilerini yöneltiyorlar. Bu fiyat bizim yaptığımız bir fiyat değil. Bu yıl tarladaki domatesin erken bitti, şu anda piyasadaki ürünün az olması sebebiyle fiyatlar yükseldi. Seraların açılmasıyla domates fiyatlarının düşmesini bekliyoruz. Fiyat artışı sadece domateste değil tüm tarlada erken biten sebzede aynı?? diye konuştular.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü