Tütüne yasak geliyor!

Tütüne yasak geliyor!

VALİ HAKTANKAÇMAZ İL TÜTÜN KONTROL KURULU TOPLANTISINDA AÇIKLADI

VALİ HAKTANKAÇMAZ İL TÜTÜN KONTROL KURULU TOPLANTISINDA AÇIKLADI

Tütüne yasak geliyor!

Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, uyuşturucuyla etkin bir mücadele içinde olduklarını ve gençleri zehirleyen bu illetin yaygınlaşmaması için önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi. İl genelinde sarmalık olarak satılan açık tütünlerinde yasaklanmasının gündemde olduğunu belirten Haktankaçmaz, bu konuda da çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

İNSANLARIN SAĞLIĞI ÖNEMLİ  

Kırıkkale İl tütün kontrol kurulu ve uyuşturucu ile mücadele kurulu toplantısı Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz başkanlığında gerçekleştirildi. Haktankaçmaz, gençleri sigaradan korumak için tütün ve tütün mamulleri ile mücadele kapsamında önemli adımlar atılmaya devam edileceğini söyledi. Haktankaçmaz tütün ve tütün mamulleri ile mücadele herkesin görevi olması gerektiğini bildirdi. İl genelinde sarmalık olarak satılan açık tütünlerinde yasaklanmasının gündemde olduğunu belirten Haktankaçmaz, bu konuda da çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

BU KONUDA FARKINDALIK YARATACAĞIZ

Kaçak sigara ve açıkta satılan tütünlerin, toplumun sağlığı için risk oluşturduğunu belirten Haktankaçmaz, kapalı alanlarda sigara yasağını çok daha sıkı bir şekilde takip ederek tütünle mücadelede yeni bir dönem başlattıklarını ifade etti. Haktankaçmaz, yürütülen programlar sonrasında sigara içme oranını düşürmek ve farkındalık yaratmak istediklerini söyledi. Kapalı alanlarda sigara yasağını çok daha sıkı bir şekilde takip ederek tütünle mücadelede yeni bir dönem başlattıklarını belirten Haktankaçmaz, kaçak sigara ve açıkta satılan tütünlerin de toplum sağlığı açısından çok büyük tehlike yarattığını bildirdi. Hayatının hiçbir döneminde sigara içmediğini belirten Haktankaçmaz, sigaranın, uyuşturucu ve alkolden bir farkı olmadığını ve insan vücudunda ciddi şekilde zarar verdiğini kaydetti.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü