Türkyılmaz’dan Miting Gibi Seçim Bürosu Açılışı

Türkyılmaz’dan Miting Gibi Seçim Bürosu Açılışı

Milliyetçi Hareket Partisi Yahşihan Belediye Başkan Adayı Osman Türkyılmaz miting gibi seçim bürosu açılışı gerçekleştirdi. Açılışa katılan binlerce Yahşihanlı, Türkyılmaz’a desteğini gösterdi.

MİTİNG HAVASINA DÖNÜŞTÜ

Yahşihan ilçesinde bulunan Şehit Ahmet Sandalcı Anadolu Lisesi önünde binlerce kişinin yürüyüşüyle başlayan açılış programı seçim bürosu önünde devam etti. Binlerce Osman Türkyılmaz destekçisinin sloganları eşliğinde devam eden yürüyüş miting havasına dönüştü. Yahşihan Belediye Başkanı Adayı Osman Türkyılmaz’ın düzenlemiş olduğu açılış programına aynı zamanda MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Özel Kalem Müdürü Mustafa Duru, MHP Kırıkkale İl Başkanı Murat Abalı, Merkez İlçe Başkanı Faruk Akbulut, Kırıkkale Ülkü Ocakları Başkanı Oğuzhan Akpınar, Yahşihan İlçe Başkanı Yılmaz Aydın, Sulakyurt Belediye Başkanı İsmail Bildik, MHP Kırıkkale Belediye Başkan Adayı Harun Ulusoy, MHP Belediye Başkanı Aday Adayları ve STK Başkanları katıldı. Düzenlenen programda Belediye Meclis Üyesi Aday Adaylarının ve İl Genel Meclisi Üyesi Aday Adaylarının da tanıtımı gerçekleşti.

DEVLER GİBİ ESERLER BIRAKMAK İÇİN KARINCALAR GİBİ ÇALIŞMAK LAZIM

Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz yapmış olduğu konuşmasında, “Kıymetli dostlarım, Yahşihan benim çocukluğumun, gençliğimin, anılarımın, hedeflerimin ilçesidir. Ne yalan sözlere kanar, ne istismarlara inanır. Yahşihan’ın başı dik, sözü doğrudur. Şimdi önümüzde yeni bir imtihan var. Yahşihan’ımızın kaderini etkileyecek olan yerel seçimlere çok az bir süre kaldı. Nasıl ki 5 sene evvel aynı heyecan ve birliktelikle yola çıkmış isek bugün de yüce gönlünüze sığınıyor, varlığınızdan güç buluyorum. Değerli yol arkadaşlarım, elimizdeki kısıtlı imkânlarla çok büyük mücadeleler verdik. Yolumuzda yürürken sayısız engellerle karşılaştık. Yılmadık. Çünkü bizim geri adım atmayacak kararlılığımız, cesur bir yüreğimiz, yenilmeyecek eğilmeyecek güçlü bir irademiz var. Her şeye rağmen yürümeye devam etmek zorundayız kıymetli dostlar zira Yahşihan’ımız için yapacak daha çok işimiz var. Üstad Necip Fazıl’ın dediği gibi: “Devler gibi eserler bırakmak için, karıncalar gibi çalışmak lazım.” Diye. Bizler her sabahın 5’inden gecenin 12’sine kadar karıncalar gibi çalıştık.”

ALTYAPI KÂBUSUNU ORTADAN KALDIRDIK

“33 yıldır ilçemizin en büyük sorunu olan, sağlığımızı ve geleceğimizi tehdit eden altyapı kâbusunu ortadan kaldırdık. Her ne kadar siyasi kariyerimiz için risk aldığımızı söyleseler de biz hemşerilerimizin sağlığını kişisel kaygılarımızın üstünde gördük. Altyapıya giren başkan kazanamaz dediler, bitiremezsin kolay iş değil dediler ama biz kimseyi dinlemedik. Merhum Başbuğ Alparslan Türkeş’in “Mevzu vatansa hepimiz ölelim, mevzu makamsa hepiniz ölün.” Sözünü düstur bildik kendimize. İçimizdeki ekip ruhuyla, kararlılığımızla ve Allah’ın izniyle, bu sürecin de üstesinden geldik. Ailelerimiz çocuklarımız musluktan akan çamurlu suyu kullanmasınlar dedik tüm asbest boruları yeni nesil duktil borularla değiştirdik. Toplam 9800 metreküplük su depoları yaptık. Eski depolardan kedi ölüleri çıkardık. Şimdi tertemiz günlük bakımları yapılan su depolarımız var. Artık evlerimizden tertemiz sular akıyorsa bizim kimseye kulak asmayıp bu kararlı duruşumuz sayesindedir.”

İLÇEMİZE 5 YILDA 14 PARK YAPTIK

“İlçemizin vitrini olarak gördüğümüz Yenişehir mahallesinde bulunan Devlet Bahçeli Bulvarı’nı tamamen yenileyerek estetik bir görünüme kavuşturduk. Eski halini hatırlarsınız yayalar için hiç alan yoktu. Ucube yapılar kaldırımları işgal ediyordu. Biz hepsini kaldırdık.  Yayalarımıza kocaman alan açtık. Bulvarımız bizimle birlikte bambaşka bir görüntüye büründü. Bununla kalmadık karayollarına ait bizi ilgilendirmez demedik Hoca Ahmet Yesevi Caddesi’ni genişlettik. Çünkü bizi ilgilendiren vatandaşlarımız var, ihtiyaçları talepleri var. Tren yolu kenarına 2400 metrelik taş duvar örerek güvenli hale getirdiğimiz caddemiz eskiden çok dardı şimdi ise görüyorsunuz çok büyük. Sayın Cumhurbaşkanımızın ismini verdiğimiz Recep Tayyip Erdoğan caddemizi baştan sona yenileyerek adeta bir ışık şovuna dönüştürdük. İlçemizin her köşesini yeşillendirdik. Belediye oluşumuzdan beri 67 yılda toplam 17 park yapılabilmesine rağmen bizler 5 yıl gibi kısa bir sürede ilçemize tam 14 park kazandırdık. İlçemizde yeni doğan her bebeğimiz için bu parklara fidanlar diktik. Bu anlayışla ilçemizin her bir köşesini yeşillendirmek amacıyla rengarenk çiçekler ektik.

 

38 BİN METRE YOL AÇTIK

“Mutlu birey mutlu aile mutlu toplum dedik birçok sosyal etkinlik düzenledik. Uçurtma şenlikleri yaptık, kadınlarımıza özel konserler, yemekler düzenledik. Aşure günlerimizde birlik beraberlik duygusunu tattık, Hayvan barınağımızda yaptığımız kulübe ve boyama etkinlikleriyle çocuklarımıza hayvan sevgisi aşıladık, sağlık her şeyin başı dedik sağlık için bisiklet sürdük, geçtiğimiz 3 Şubatta 4.sünü düzenlediğimiz İkisi Bir Arada Kamp etkinliklerimizi yaptık, yazarlarımızla söyleşiler ve imza günleri düzenledik, kadınlarımızla, erkeklerimizle, gençlerimizle geziler düzenledik. Sokak hayvanlarımız için birçok projeye imza attık. Geçici Hayvan Barınağı inşa ederken hamile ve engelli kedilerimiz için kedi köyü yaptık. 223 belediyenin 238 proje ile katıldığı En Pati Hayvan Dostu Şehirler yarışmasından 10.luk ödülünü Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan hanımefendinin elinden aldık. İlçemizdeki en büyük sorun olan ulaşım güçlüğünü ortadan kaldırdık. Sıfırdan 16 adet yol açtık. İlçemizde bulunan 7 adet yolumuzu genişletip uzattık. Açtığımız yollarımız toplam 320 Bin 852 metrekare olup ortalama yol genişliğini 10 metre baz aldığımızda Toplam 38 Bin Metre yol açtık kıymetli dostlar. 

973 İLÇE ARASINDA 58. SIRAYA GELDİK

“Köhne bir yerde işlevsiz halde bulunan İtfaiye binasını bulunduğu yerden tamamen taşıdık. 43 ilin geçiş güzergâhı üzerine konumlandırdığımız itfaiye binamız artık vatandaşlarımıza 7/24 hizmet veriyor. Kıymetli dostlarım, cenaze önünden geçerken bile, insana olan saygısından ayağa kalkan bir peygamberin torunuyuz. Eskiden ismi dahi konmayan Acısu Mezarlığımızın bakımsızlığından, mezarlıkta yakınlarımızı bulamıyorduk bile. Taşların boyaları silinmiş her köşeyi yabani otlar sarmıştı. Bizler Acısu Aile Mezarlığı’mıza İmam Buhari Taziye evimizi yaptık. Vatandaşlarımız burada tertemiz ortamda taziyelerini kabul ederken, cenazelerimiz artık gerekli saygıyla defnediliyor. Yaptığımız bu projeler sayesinde 2017 yılında 2. kademe ilçeler arasında 198'inci sırada yer alan ilçemiz, 2022 yılında birinci kademe ilçeler arasına girerken, Türkiye genelinde 973 ilçe içinde 58'inci sırada gelişmiş ilçeler arasında yer almayı başardı. Sevgili gönül dostlarım, bu gurur hepimizin. Ziya Paşa’nın da dediği gibi: Eşek ölür semeri kalır, insan ölür eseri kalır. Biz yaptığımız eserlerle konuşuyoruz. Bu memleketin her bir karışında ayağımızın izi, alnımızın teri var”. İfadelerini kullandı. Program açılış kurdelesinin kesilip seçim bürosunun açılması ile son buldu.

 

 

 



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız