Türkyılmaz, öğrencilerle apart işletmecilerini buluşturdu

Türkyılmaz, öğrencilerle apart işletmecilerini buluşturdu

O İŞİ DE TATLIYA BAĞLADI...

Türkyılmaz, öğrencilerle apart işletmecilerini buluşturdu

Tüm dünyayı ve ülkemizi her açıdan etkileyen Koronavirüs salgını, Yahşihan’da da apart işletmeciliği yapan esnafı ciddi manada olumsuz etkiledi. Yaklaşık 10 gündür kira ödeme konusunda apart işletmecileriyle Kırıkkale Üniversitesi öğrencilerinin karşılıklı çözüm bulamamaları sebebiyle Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, her iki tarafı da bir araya getirerek, çözüm üretti. Uygulama, apart sahiplerinin isteklerine bırakıldı.

Yahşihan Belediye Başkanlığı bahçesinde, Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Kırıkkale Üniversitesi öğrencileri ve apart sahipleri katıldı. Açık havada sosyal mesafeye dikkat edilerek gerçekleştirilen toplantı, koronavirüs salgını dolayısıyla mağduriyet yaşayan öğrenciler ve apart sahiplerinin sorunlarına çözüm arandı. Hem öğrencilerin hem de apart sahiplerinin mağdur edilmemeleri düşünülen toplantıda, 3 aylık süreç için karar alındı. Mart ayının kirası kesinlikle ödenmesi gerektiği kararlaştırılırken, Nisan, Mayıs ve Haziran ayları için öneriler sunuldu. Son olarak alınan ortak kararla 1 buçuk ayın kirasını öğrencilerin ödeyeceği diğer 1 buçuk ayın kirasını ise apart işletmecisi veya apart sahiplerinin karşılayacağı yönünde karar alındı. Verilen karara onay verenler hazırlanan tutanağa imza atarken, bazıları da çekimser kalarak imza atmadı.

Konuya ilişkin açıklama yapan Osman Türkyılmaz, “İlçemiz Kırıkkale Üniversitesi Kampüsünün bulunduğu ilçe. İlçemizde 214 apart, yaklaşık 30 bin öğrenci var. Öğrenci arkadaşlar sosyal medya üzerinden, ‘Kalmadığımız günlerin kirasını niye ödüyoruz?’ diye bir itirazda bulundular. Bunun üzerine sosyal mesafeye dikkat dikkat ederek, açık havada bir toplantı düzenledik. Öğrenci arkadaşlarımdan temsilcilerle ve apart sahiplerini ve işletmecilerini bir araya getirdik. Çıkan sonuç 1 buçuk ayın kirasını işletmeci ve mal sahipleri almayacak, diğer bir buçuk ayı ise öğrenci arkadaşlarımız ödeyecek. Tabi bu bir ortak karar, biz kimsenin malının ortakçısı değiliz. Kanun hükmünde bir kararname değildir, biz kanun koyucu da değiliz. Bu sadece bir tavsiye kararıdır. İnşallah bu koronavirüs belasından kurtuluruz ve hayat normale döner. Üniversite şehriyiz, öğrenci arkadaşlarımız gitti, hayalet şehre döndük. Biz öğrenci arkadaşlarımızı tekrar görmek, misafir etmek için dört gözle bekliyoruz. Kırıkkale Üniversitesi öğrencilerini kucak dolusu sevgiyle bekliyoruz. İnşallah seneye çiçeklerle karşılarız onları” dedi.



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti