Türkyılmaz: “Öğrencilerimiz bize emanet”

Türkyılmaz: “Öğrencilerimiz bize emanet”

Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, üniversitenin açılmasıyla birlikte özellikle kış mevsiminde ilçe nüfusunun 100 bine ulaştığını belirterek, öğrencilerin belediye imkânlarından faydalandığını söyledi.

Yahşihan Belediyesi bünyesinde kurulan Öğrenci İşleri Müdürlüğüne müracaat eden üniversite öğrencilerinin her türlü sıkıntılarını çözüldüğünü anlatan Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, "Bugün itibariyle üniversiteler açıldı. 43 vilayetin kesiştiği nokta Yahşihan ilçesinin şöyle bir özelliği var: Büyük şehirler hariç, tek üniversitesi olan bir şehir. Öğrenci arkadaşlar hoş geldi. Velilerde hiç merak etmesin sevgili yavruları bizlere emanet. Öğrenci İşleri Müdürlüğü de Türkiye'de tek bizim ilçemizde var. Öğrencilerin apart ile ilgili sıkıntılarını, burslarla ilgili sıkıntılarını, yerleşkeler ile ilgili sıkıntılarını, hocalarla ilgili sıkıntılarını birinci elden takip ettiğimiz bir birimdir. Aynı zamanda üniversiteye gelen kardeşlerimizde belediyemizin imkanlarından sonuna kadar faydalanmakta. Bugün itibariyle de çorba dağıtımları da başladı" diye konuştu.

Öğrencilerin ikametlerini ilçeye almalarını isteyen Türkyılmaz, "Birde şundan bahsetmek isterim; özellikle kış aylarında Yahşihan'ın nüfusu 100 bin. Tabela nüfusumuz 30 bin. Bodrum, Marmaris, Didim, Çeşme gibi. Bir de kışlık ilçeler var. Burada da 'Türk Medeni Kanunu' devreye giriyor. Orada da 19'uncu maddesinde, 'Kim nerede yaşıyor ise orada adres bildirmek zorundadır.' 5490 sayılı kanunda da, '15 gün içerisinde bildirmek zorunda.' Bizim öğrenci arkadaşlarımızdan ricamız, Öğrenci İşleri Müdürlüğü ile de yapabilirler. Kendileri de Nüfus Müdürlüğüne gelip adreslerini alabilirler. İkametlerini alan öğrencilere başta burs olmak üzere birçok imkan tanıyoruz. Biz adreslerini alanlara burs konusunda yardımcı olmayı planlıyoruz. İndirim kartları var. Adres almaları içinde 9 ay süreyle ikamet ettikleri için artık evleri Yahşihan'dır. Ben buradan tüm öğrenci dostlarıma ve velilere şunu rica ediyorum: Lütfen bizi yalnız bırakmasınlar. Sıra bize geldi, 4 yıldır da onları bekliyoruz. Pandemiydi, ekonomiydi, hepsiydi ama artık kucaklarımızı açtık. Sevgili gençlerimizle hemhal olmaya geldi sıra. İşte onlarla arabalı sinema, dağda kamplar, golf arabasıyla gezmeler, atlar, ATV'ler bütün eğlenceler onlar için. Ama öncelikli olarak dersler. İnşallah onların da katkılarıyla daha çok aktivitelerde olmak için onlardan ricam lütfen adreslerini alsınlar."



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız