Türksel Hoca´nın yeni hedefi Burdur

Türksel Hoca´nın yeni hedefi Burdur

ORADA DA ?KIRIKKALE MODELİ? UYGULANACAK

Türksel Hoca´nın yeni hedefi Burdur

Yaptığı çalışmalarla diş bakımı konusunda farkındalık yaratan ve büyük ilgi toplayan Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Türksel Dülgergil, hafta sonu Burdur´da gerçekleştirdiği ön çalışmayla birlikte önümüzdeki yaz mevsimine, kentte büyük bir programın çalışmalarına başladı.  Burdur´un, çoğunluğu yaşlı, 75 bin kişilik nüfusuyla farkındalık açısından önemli bir kent olduğunu vurgulayan Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Türksel Dülgergil, ağız diş sağlığı konusunda da üzerinde ciddi bir çalışma yapılmamış olduğunu ifade etti.

HALKA SAĞLIĞI MÜDÜRÜ ÇOK YARDIMCI OLUYOR

Halk Sağlığı Müdürünün bir bayan olması sayesinde, ağız ve diş sağlığı konusunda son günlerde Burdur genelinde hareketlenme meydana geldiğini belirten Dülgergil, ?Halk Sağlığı Müdürü Dr. Sevinç Hanımın hassasiyeti, Müdür Yardımcısı Dr. Hatice Hanım ve Diş Hekimi Pınar Hanımın da gayretleriyle başlayan anaokulları ve birinci sınıflar florlu vernik programı yanında, gelecek günlerde ilköğretim okulları flor jel programı da başlatacağız? dedi.

?KIRIKKALE MODELİ? UYGULANACAK

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu öğrencilerinin de yetiştirilmeye başlandığı program çerçevesinde, Burdur İl Halk Sağlığı Müdürlüğünün ?KIRIKKALE MODELİ?nin aynısını uygulama kararı aldığını kaydeden Dülgergil, ?Farklı yaş grubundaki çocuklara yaygınlaştırılacak ağız sağlığı programları çerçevesinde Nisan ayı içerisinde Burdur Şehir Stadında ?Toplu Diş Fırçalama´ etkinliği de gerçekleştirilecek. İl genelinde yaklaşık 7 bin çocuğun hedeflendiği programın eğitim bölümünü Kırıkkale Diş Hekimliği Fakültesi öğretim üyeleri gerçekleştiriyor? diye konuştu.



1

Dr. Öğr. Üyesi Baki Derhem Hasta Kabülüne Başladı

2

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

3

Artık randevu daha kolay

4

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

5

Pes doğrusu!

6

Kovid-19’da kötü değiliz

7

Gribe dikkat!