Türkmen kardeşlerimize karşı saldırılar canımızı yakıyor

Türkmen kardeşlerimize karşı saldırılar canımızı yakıyor

SUNGUR, BASINLA BİR ARAYA GELDİ

Türkmen kardeşlerimize karşı saldırılar canımızı yakıyor

Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur, Bayırbucak Türkmenleri için yardım kampanyası başlattı. Sungur kampanyanın duyurulması için düzenlediği basın toplantısında olayların üzücü olduğunu belirterek ?Kardeşlerimize karşı yapılan saldırılar canımızı yakıyor? dedi. 

BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ

Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılmak üzere başlatılan yardım kampanyasının duyurulması için bir restoranda düzenlenen basın toplantısında gazetecilere açıklamalarda bulunan Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur, saldırıların kabul edilir olmadığını belirterek  ?Kardeşlerimiz evlerinden yurtlarından ediliyor. Bu alçak saldırılar canımızı yakıyor? dedi.

KAMPANYA BİR AY SÜRECEK

Bayırbucak Türkmenlerinin Türkiye sınırında ailelerini bırakıp Suriye´ye geri dönerek toprakları için savaştıklarını vurgulayan Sungur, "Bu ailelere destek olmak için bir kampanya başlatmaya karar verdik. Bayırbucak Türklerine destek kampanyamıza tüm Kırıkkale 1 lira bağış yapsa 300 bin lira toplanır. Kampanya bir ay sürecek. Bu insanların giyimden yiyeceklerine kadar en ufak bir yardımımız olursa ne mutlu bizlere. Kırıkkale halkının da bu davete kayıtsız kalacaklarını zannetmiyorum. Sizlerin de desteklerini bekliyorum." dedi.

ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR 

Sungur, ?Yol çalışmaları, kilit parke çalışmaları ve yeşil alan çalışmalarımız devam ediyor. 2016 yılı içinde İller Bankası ile görüşmelerimiz devam ediyor. Kanalizasyon ve su şebekesi ile ilgili çalışmalar yapacağız. En büyük sıkıntımız budur. Su sorunumuz olmamasına rağmen zaman zaman ilçe içerinde su sıkıntıları yaşıyoruz. Suyumuzu barajdan alıyoruz? diye konuştu.

SU ŞEBEKESİNDE SORUN VAR 

Dönem içerisinde döşenen su şebekelerinin geçmesi gereken yerden geçmediğini söyleyen Sungur, ?Şebekeler vatandaş arazilerinin içerisinden geçmiş. Vatandaşta bunu bilmiyor. Haklı olarak vatandaşlarımız inşaat yaparken hafriyatını alırken su borularını patlatıyorlar. Zaman zaman 5 gün su veremediğimiz günler oluyor. Fakat ilçemiz gün geçtikçe büyüyor. 8 bin 250 ile aldığımız ilçemizin bugünkü nüfusu 18 bindir. Etrafımızdaki binalarımıza taşınanlar nüfuslarını Yahşihan´a getirirse bu yılki nüfusumuz 20 binden fazla olacaktır? şeklinde konuştu.

2019 YILI HEDEFLERİNİ ANLATTI

2019 yılı hedefleri hakkında bilgi veren Sungur, ?2015 yılındaki nüfusumuz 20 binden fazla olacaktır. 2019 yılındaki hedefimiz ise 25 bindir. Hedefimiz büyük fakat kendi imkânlarımızla alt yapı sorununu ve su sorununu çözebilecek bütçede değiliz. İller Bankasına müracaatlarımız bitti, etütler yapılıyor. 2016 yılında yer teslimi yapılacak. Allah izin verirse Yahşihan´a yeniden bir kazma vuracağız? açıklamasını yaptı.  

12 BİN ÖĞRENCİ BARINIYOR 

İlçe sınırları içerisinde 12 binden fazla öğrenci, 2 binden fazla işçinin kaldığını söyleyen Sungur, ?Lütfen kayıtlarınızı Yahşihan´a getirin. Yılda bir defa sayım oluyor. Kardeşlerimiz 8 ay burada yaşıyor 4 ay memleketlerine gidiyor. Her şeylerine biz koşmak zorundayız. Bizim nüfusumuz 18 bin buna göre de gelirimiz de 18 bin kişiye göre geliyor. Günlük canlı nüfusumuz ise 70 bindir. Aylık harcadığımız fazla paralar var? dedi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ