Türklük duygusu sonsuza dek yaşatılacak

Türklük duygusu sonsuza dek yaşatılacak

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Kırıkkale Şubesi iftar programı düzenledi. Yoğun katılımın yaşandığı programda hayatını kaybeden Ülkücüler anıldı. Ülkü Ocakları Başkanı Serkan Tunçbilek, şehit olan dava arkadaşlarının unutulmayacağını belirterek, Tür

KUR’AN-I KERİM TİLAVETİ

Yeşilöz Düğün Salonu’nda düzenlenen iftar programına Milliyetçi Hareket Partisi il ve merkez ilçe yönetimi, belediye başkan aday adayları, partiye yıllarca hizmet eden isimler ve şehit aileleri katıldı. İftar öncesi Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı ve dualar edildi. İftar yemeğinin ardından konuşmalar yapıldı. Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Kırıkkale Şube Başkanı Serkan Tunçbilek davetlilere hitap etti, “Türk-İslam davasına gönül vermiş dava erleri, canlarından can vermiş aziz Şehitlerimizin aileleri, Mamak’ta, Ulucanlar’da, Tophane’de zulüm ve işkence altında dahi davasını satmayan Taş Medreseliler, Türk-İslam ülküsünün yılmaz bekçileri hepinizi saygı ile anıyorum.”

5 BİN ŞEHİT VERDİK

Tunçbilek konuşmalarını şöyle sürdürdü: “Ülkemizin çok zorlu bir süreçten geçtiği şu günlerde sizleri bir araya getirerek birlik ve beraberlik içinde olduğumuzu ve bizim bir olduğumuz sürece ülkemiz ve milletimiz üzerinde hain emelleri olanların emellerini asla gerçekleştiremeyeceklerini göstermek istedik. Türk Milliyetçileri-Ülkücüler kurşunlara göğüs gerdi, 5 bin şehit verdi ve ülkü yolundan dönmedi, davasından zerre miktar taviz vermedi.44 yıllık şanlı mazisiyle bugünlere geldi ve bundan sonra da kutlu ülkü yolunda emin adımlarla yürümeye devam edecektir. Tıpkı Baki Yeşiloğlu gibi, Mehmet Güneş gibi, Saim Ayas gibi…”

“FELEĞİN ÇEMBERİNDEN GEÇTİK”

Ardından konuşma yapan MHP İl Başkanı Seyit Ahmet Göçer ise şunları söyledi: “44 yıllık şerefli mazisi olan bir hareketin mensuplarıyız. Bu günlere gelene kadar çok çileli, ıstıraplı günler yaşayarak, şehitler vererek feleğin çemberinden geçmiş bir hareketiz. Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğü ve Türk İslam ülküsü uğruna ezan susmaz, bayrak inmez anlayışıyla dün olduğu gibi bu günde mücadele vermekteyiz. Bu mücadeleleri verir iken şehit olan ülkücü hareketin unutulmaz yiğitlerinden Baki Yeşiloğlu ve Mehmet Güneş’i bir kez daha rahmetle minnetle anıyoruz. Ruhları şad mekânları cennet olsun.”

TAŞ MEDRESELİLERE ÖVGÜ

“Aziz şehitlerimiz yaşam sürelerince inandıkları dava uğruna gözlerini kırpmadan arkalarına bakmadan hak bildikleri hakikat bildikleri yoldan taviz vermeden davası ve inançları uğruna mücadele vermişler ve kahpe pusularda şehit düşmüşlerdir. Türk-İslam davası uğruna mücadele veren başta Başbuğumuz Alparslan Türkeş ve şehit edilen 5 bin vatan evlatlarını rahmetle anıyoruz. Hareketimiz adına cezaevlerinde işkence çeken, çileli zor günlerden geçen ve hiçbir zaman eskimeden davasına hizmet eden Taş Medreselileri de buradan saygı ile anıyorum.”

“ONLARI UNUTMAK İHANETTİR”

“Şehitlerimizi, gazilerimizi unutmak ihanettir. Asla ama asla unutmayacağız, unutturmayacağız. Hayatlarını baharında ellerinde Kur’an ve Türk bayrağıyla idam sehpasında şehit edilen 9 ülküdaşımızı unutmayacağız.  Hepsi hareketimizin ölümsüz kahramanlarıdır. Onlardan biri vardır ki hayat öyküsünü her okuduğumuzda tüylerimiz diken diken olmuştur. Yusuf İmamoğlu, 5 Haziran 1970’de şehit olmuştur. Bulgaristan göçmeni bir ailenin evladıdır. Bursa İnegöl ilçesinde ailesi ile yaşamaktaydı. Üniversite okumak için İstanbul Edebiyat FakültesiCoğrafya Bölümü son sınıfındaydı. Anarşistler tarafından ateş edilerek şehit edildi. Şehit olduğunda sadece cebinden 35 kuruş çıkmış ve otopsi sırasında ise 3 gündür hiçbir şey yemediği tespit edilmiştir. Bu hareket böyle kahraman, fedakâr kişilerin vermiş oldukları mücadelelerle gelmiştir. Gün onların emaneti davamız için, vatan için birliktelik günüdür.”

TERAVİHE KADAR SÜRDÜ

İftar sonrası Teravih vaktine kadar sohbet eden Ülkücüler, birlik ve beraberlik mesajları verdiler.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ