Türkiye´nin yetkili sendikası

Türkiye´nin yetkili sendikası

SAĞLIK-SEN YİNE YETKİLİ

Türkiye´nin yetkili sendikası

Sağlık-Sen Kırıkkale Şube Başkanı Recep Akdoğan, ?Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı 12 iş kolunun en güçlü sesi Sağlık-Sen ildeki en yakın sendikaya toplamda 652 fark atarak yetkiyi tekrar omuzladı? dedi.

GENİŞ KİTLELERE YAYILIYOR

Sağlık-Sen Kırıkkale Şube Başkanı Recep Akdoğan, Ülkemizin son 15 yıllık geçmişinde elde edilen kazanımlar, temel hak ve özgürlüklerde Memur-Sen´in imzasının olduğu aşikârdır. Çağı kurtarmanın eylemi olarak gördüğümüz sendikal çalışmamız, ülkeyi yeniden inşa edecek erdemliler hareketi olup, bu da ülkemize hizmet etme yolunda önemli bir yolculuktur. Bu kutlu yolculuk teşkilatımız ve üyelerimiz sayesinde geniş kitlelere yayılarak büyümektedir. Sağlık-Sen genel merkezimiz 244 bin üye sayısına ulaşarak yine genel yetkili sendika olmuştur? dedi.

İKİ YIL İÇİNDE FARK ÖDENECEK

Akdoğan, ?2009 yılına kadar kısır bir döngü ile sendikacılık yapılmakta iken Memur-Sen, Sağlık-Sen ve Memur-Sen´e bağlı diğer sendikaların yetkili olmasıyla toplu görüşme masasında sağlık çalışanlarımız kazanımlarla tanışmıştır. Kazanımların adresi olan Memur-Sen konfederasyonuna bağlı Sağlık-Sen Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının yüzünü güldürecek çok sayıda kazanıma imza attık. Bunlardan kısaca bahsedecek olursak, bütün kamu görevlilerine 2016 yılı için yüzde 6+5, 2017 için yüzde 3+4 zam elde ettik. Enflasyon farkı oluşması halinde her iki yıl için de fark ödenecek.

SERMAYEDEN KESİNTİ YAPILMAYACAK

?Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarında, Üniversite Hastaneleri´nde ve Adli Tıp Kurumu´nda görev yapanların ayda 5 güne, yılda 10 güne kadar olan yıllık izinlerinde döner sermayeden kesinti yapılmayacak! Tüm çalışanlarımızın emekli maaşlarının ve emekli ikramiyesinin artmasını sağlayacak Özel Hizmet Tazminatı yansıtma oranlarının 15 puan artırılmasını sağladık. (Kazanımımız sayesinde emekli ikramiyesinin 3 bin 800 TL, emekli maşlarının 100 TL artırılmasını sağladık.)?

ASPB´DE NÖBET ÜCRETLERİ

?Hizmet kolumuza bağlı Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Adli Tıp Kurumu ve Üniversite Hastanelerinde 2005 yılından sonra göreve başlayan 300 bin çalışanımıza 1 Derece kazandık! (Kazanımımız sayesinde düşülen dereceye göre 250 TL´ye kadar ek kazanç elde edildi) Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı´nda nöbet tutan çalışanların nöbet ücretlerinin her nöbet günü için 4 saate haftada 12 saate çıkarılmasını sağladık! (Kazanımımız sayesinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı´nda nöbet tutan yaklaşık iki bin personel 200 TL´ye kadar ek kazanç elde edecek.)? dedi.

Haber Merkezi



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü