Türkiye´nin siyasi istikrara ihtiyacı var

Türkiye´nin siyasi istikrara ihtiyacı var

SANDIKLA GELEN SANDIKLA GİTMELİ

Türkiye´nin siyasi istikrara ihtiyacı var

Bir dizi inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere Kırıkkale´ye gelen Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Türkiye´nin son yıllarda terörden kaynaklanan kaos ortamından bir an önce kurtulması gerektiğini söyledi. Topçu ?Bunun için siyasi istikrara ihtiyaç var? dedi.

SERİ ZİYARETLER

Bakan Topçu, ilk olarak Polis Evi´ne gelerek, sivil toplum örgütleriyle sabah kahvaltısında bir araya geldi. Ardından Valiliğe geçen Topçu, anı defterini imzaladı. Vali Ali Kolat´tan hediye aldı. Daha sonra İl Kültür Müdürlüğü´nde Abdallar Topluluğunun konserine katıldı. Burada konsere eşlik etti. Hemen ardından Kırıkkale Belediyesi´ne geçerek, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı´dan yapılan çalışmalar hakkında bilgi edindi. Topçu, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı´na giderek burada bulunan askerlerle sohbet etti.  

YILANIN BELİ KIRILDI

PKK terör örgütünü bir yılına benzeten Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, ?Devlettin kararlılığı ve milletin inancı yılanın beli kırıldı. Kafası ile kuyruğu kaldı.  Kuyruk kafadan bir haber.  Yine şehitlerimiz var. Milletin inancı ve devlettin kararlılığı ile o kafayı ezecek ve o kuyruğu param parça edecektir. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın.  Türk milletinin karşı karşıya olduğu temel mesele bölücü terör örgütüdür ve bunun arkasındaki güçlerdir. Bu olaylar Çanakkale Savaşında da vardı.  O zaman ellerinde silah vardı. Şimdi ise kimilerin ellerinde silah, kimilerin ellerinde kalem var.? dedi.

?SİYASİ İSTİKRAR?

Önümüzdeki günler siyaset açısından çok önem arz ediyor diyerek sözlerine devam eden Topçu, ?Ben bağımız bir bakanım ve Anayasa gereği görev yapıyorum. Ama neticede bu ülkenin vatandaşıyım. Siyasi istikrarsızlık, pekişmiş demokrasiye ulaşamamış ülkelerde problem olur. Neticede bu problemi geçmişte hep yaşadık ve şu 3-4 aydır da yaşıyoruz. Temenni ve dileğim odur ki, Türkiye´nin uçağının burnu havada kalkmış ve etrafımızda büyük bir yangın var iken, Türkiye tekrar siyasi bir istikrarsızlıkla baş başa kalmaz. Çünkü bölücü terör örgütünün arkasında kalan güçler, medeniyet coğrafyamızda yüz yıl sonra bir ameliyat peşinde ve tekrar ameliyat yapmak istiyorlar. Medeniyet coğrafyamızda yeniden cetvelle haritalar belirlenecek. Tam bu noktada PKK´yı harekette geçiriyorlar. İstiyorlar ki, Türkiye´yi ekonomik,  sosyal ve psikolojik olarak diz üstü çökerterek, etrafa bakmasın. Bizde ameliyatları rahat bir şekilde yapalım.?diye konuştu.

MİLLETİN BAKANI

Bakan Topçu, Kırıkkale Belediyesi ziyareti sırasında vatandaşların açtığı "Milletin bakanı Kırıkkale´ye hoş geldiniz" pankartını görünce, "eskiden bir takım vesayet hayranlarının olduğunu" söyledi.

SANDIKLA GELEN SANDIKLA GİTMELİ

Eskiden tanktan, toptan ve tüfekten medet umanların bulunduğunu belirten Topçu, şöyle konuştu:"Sandığa itibar etmeyenler... Biz o zamanlar da demiştik ki, sandıkla gelen sandıkla gitmeli, millet ne derse o olmalı. Çünkü sandık millet iradesinin neticesidir. Bu günde bizi seven ve dostlarımız ´Milletin bakanı Kırıkkale´ye hoş geldiniz´ demiş. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Biz ömrü hayatımızda siyasetimizi milletimiz, devletimiz ve medeniyet coğrafyamızın bir tamamı için yaptık. Biz siyaseti ilke ve ideal olarak, millete hizmet yeri olarak, siyaseti devleti ele geçirecek tek kurum olarak düşündük. Anayasamızda da bu böyledir. Devleti ele geçirmek sade ve sadece siyasetin hakkıdır. Devleti ele geçirmek ne bir örgütün, ne bir kurumun hakkı değildir. Devlet sadece siyaset yoluyla ele geçer ve devleti siyaset yönetir. Onun için bu pankartı manidar buldum. Çok teşekkür ediyorum."

DAVA FELSEFEM

Belediye şeref defterini de imzalayan Topçu, burada Abdurrahim Karakoç´un "Dava Felsefem" şiirinden "Ben milletimin uğruna adamışım kendimi, Bir doğrunun imanı, bin eğriyi düzeltir, Zulüm Azrail olsa hep hakkı tutacağım, Mukaddes davalarda ölüm bile güzeldir" dizelerini okudu.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü