TÜRKİYE´NİN İLK SİLAH İHTİSAS SİLAH İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİNDE ARSA TAHSİSLERİ İÇİN ÖN TALEPLER ALINMAYA BAŞLANDI, DAVET MEKTUPLARI GÖNDERİLİYOR

TÜRKİYE´NİN İLK SİLAH İHTİSAS SİLAH İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİNDE ARSA TAHSİSLERİ İÇİN ÖN TALEPLER ALINMAYA BAŞLANDI, DAVET MEKTUPLARI GÖNDERİLİYOR

SOS Kırıkkale´nin kurtuluşu olacak

TÜRKİYE´NİN İLK SİLAH İHTİSAS SİLAH İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİNDE ARSA TAHSİSLERİ İÇİN ÖN TALEPLER ALINMAYA BAŞLANDI, DAVET MEKTUPLARI GÖNDERİLİYOR

SOS Kırıkkale´nin kurtuluşu olacak

Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, Silah Organize Sanayi bölgesine 20 firma başvurusu olduğunu ve belirli büyük firmalara davet mektubu gönderdiklerini söyledi. Haziran ayından önce altyapı çalışmalarının biteceği müjdesini veren Haktankaçmaz, SOS´un Kırıkkale´nin kurtuluşu olacağını bildirdi.

BÜYÜK ORANDA TAMAMLANDI

Kırıkkale Silah Sanayi İhtisas OSB Müteşebbis Heyeti toplantısı, Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz başkanlığında Valilik Makam Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Kırıkkale´de 500 dönümlük arazi üzerine kurulacak Türkiye´nin ilk Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesi´nde, arsa tahsisleri için ön talepler alınmaya başlandı. Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumuna (MKE) ait Arpalık Çukur mevkiindeki 500 dönümlük arazi üzerine kurulan organize sanayi bölgesinde (OSB) altyapı çalışmaları büyük oranda tamamlandı.

5. BÖLGE TEŞVİKİNDEN YARARLANACAK

Yatırım teşviklerinde 4. bölgede yer alan Kırıkkale´de, Silah İhtisas OSB´ye yatırım yapacak girişimciler, 5. bölge teşvikinden yararlanabilecek. OSB içinde tahsis edilecek 64 parsel bulunuyor. Bunlardan 49 parsel 3-5 bin, kalan 15 parsel ise 5-7 bin metrekare büyüklüğünde olacak.

SANAYİ DEVRİMİ YAŞAYACAĞIZ

Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, Kırıkkale´nin SOS ile sanayi devrimi yaşayacağını söyledi. Silah İhtisas Organize Bölgesi´nin Türkiye´de tek olduğunu ve kente büyük bir yatırım sağlayacağını belirten Haktankaçmaz, şuana kadar 20 firmanın başvuru yaptığını ülke genelinde hizmet veren büyük firmalara davet mektubu gönderildiğini bildirdi. Haziran ayından önce altyapı çalışmalarının biteceği müjdesini veren Haktankaçmaz, bu konuda çalışmaların sürdüğünü ve tüm kurumların buna destek verdiğini ifade etti.

ARSA TAHSİSLERİ YAPILACAK

Haktankaçmaz, Silah İhtisas OSB´nin Türkiye için çok önemli bir yatırım olduğunu söyledi. Yaklaşık 20 firmadan ön tahsis talebi geldiğini bildiren Haktankaçmaz, "Önümüzdeki aylar içinde değerlendirme yapılarak kesin arsa tahsis başvuruları alınacak olup müteşebbislere arsa tahsislerinin yapılması sağlanacaktır." dedi.

ÖNEMLİ YATIRIMLARDAN BİRİSİ

Vali Haktankaçmaz, Silah İhtisas OSB´de yatırım yapacak müteşebbislerin 5. bölge teşviğinden istifade edeceklerini anımsattı. Altyapı ikmal yapım işinin de yüzde 70 tamamlandığını anlatan Haktankaçmaz, şunları kaydetti: "Elektrik ve telekom altyapı yapım çalışmalarına başlanılmıştır. Doğalgaz altyapı ihalesi en kısa sürede yapılacak olup 2017 yılı temmuz ayı itibarıyla tüm altyapı çalışmalarının bitirilmesi hedeflenmektedir. 2017 yılı itibarıyla talep patlaması bekliyoruz. Yatırımcılarımız, Kırıkkale´ye yatırım yapmak için acele etmeli. Silah İhtisas OSB çok ciddi beklentileri bünyesinde barındıran, vatandaşımızın dilinde olan bir tesis. Kırıkkale, ülke savunmasının başkenti. Böyle bir başkentte, böyle bir sanayi bölgesinin olması da çok doğal bir şey. Silah İhtisas OSB, Kırıkkale´ye yapılan en önemli yatırımlardan birisi."



1

Kırıkkale Belediyesi artık E-Devlet´te

2

Kırıkkale Silah İhtisas OSB´de İlk Temel Atıldı

3

?Boran Fırtınası? geliyor

4

Teknoloji seferberliği projesi

5

Akıllı Şehirler Platformuna Kırıkkale´den harika fikirler

6

Milli silahlarımızla destan yazıyoruz

7

KÜBTUAM´a Uluslararası TÜRKAK Akreditasyonu