TÜRKİYE’DE İLK AKILLI KAVŞAKLAR YAKINDA HİZMETİNİZDE

TÜRKİYE’DE İLK AKILLI KAVŞAKLAR YAKINDA HİZMETİNİZDE

Kırıkkale Belediyesi tarafından Aselsan’a yaptırılan hibrit akıllı kavşak sistemi yakında hizmete giriyor.

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Kırıkkale’de ki kavşaklarda yeni bir düzenleme yapan Kırıkkale Belediyesi 17 kavşakta alt yapı çalışmalarının tamamlanması ile Akıllı Kavşak ve Trafik Kontrol Merkezi hayata geçmiş olacak.

Kavşaklara kurulacak olan kameralar ve sensörler ile trafik analizi yapılarak gerçek zamanlı trafik yönlendirmesi de yapılacak. 

Aselsan tarafından yapılan çalışmalar tamamlandığında hibrit akıllı kavşak sistemi ilk defa Kırıkkale’de uygulanmış olacak.

Akıllı kavşaklardaki kamera ve sensörler sayesinde araç sayımı ve yoğunluğu ölçümü, kavşağa giriş ve çıkış yapan araçların tipleri ve sayılarına göre yönlendirme yapılacak. Bu sayede yoğun olan kavşaklarda yeşil süreleri uzayacak ve trafiğin akıcılığı ve kesintisiz trafik güvenliği sağlanmış olacak.

Kavşaklar kurulacak olan kameralar sayesinde buralar kontrol merkezi tarafından canlı olarak izlenecek ve oluşabilecek arızalara anında müdahale edebilecek.

Sonuç olarak araçların ışıklarda durma süreleri kısalacak, trafikten kaynaklanan hava kirliliği azalacak, yakıt tüketiminde tasarruf sağlanacak, sürücülerin harcadıkları zaman minimuma inmesi hedefleniyor.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ