Türkiye`de her gün 5 kadın öldürülüyor

Türkiye`de her gün 5 kadın öldürülüyor

Eğitim Sen Kırıkkale Şubesi Kadın Sekreteri Ayşe Avcı ve kadın komisyonu Cumhuriyet Meydanında basın açıklaması yaparak, kadına şiddeti eleştirdiler. Avcı, ?Bugün tüm dünyada kadınların yarısından fazlası şiddete maruz kalırken, Türkiye`de her gün 5 kadın

TECAVÜZ
Basın açıklaması yapan Ayşe Avcı ? Kadına Yönelik Şiddet Yok Olmadıkça, Toplumdaki Şiddet de Yok Olmaz! Mirabel kardeşlerin Dominik Cumhuriyetinde Trujillo, diktatörlüğü tarafından tecavüz edilerek katledişlerinin üzerinden yarım asırdan fazla zaman geçti. Yine de yeryüzünün her yerinde kadına yönelik şiddet artarak devam ediyor. Bugün tüm dünyada kadınların yarısından fazlası şiddete maruz kalırken, Türkiye`de her gün 5 kadın öldürülüyor. Fiziksel şiddetin yanı sıra cinsel, psikolojik, ekonomik şiddet de kadınlar için ev iş yeri sokak hiçbir mekân ayırt etmeksizin hayatı çekilmez hale getirmeye devam ediyor? dedi.
 
KADININ YERİ EVİDİR
Avcı, sözlerini şu şeklide devam ettirdi: AKP Hükümeti Samimiyetten Uzak! AKP hükümeti bir yandan yasal düzenlemelerle kadının adını bakanlıktan çıkararak kadının adına bile tahammül edemediğini gösterirken, diğer yandan kadına yönelik şiddetle ilgili yasal düzenlemeleri gündemde tutuyor. Bununla beraber N.Ç davasında olduğu gibi yargı kararları kadının aleyhine işlemeye devam ediyor. Kanunlar kadınları korumaya yetmiyor! Kadınlara" üç çocuk" doğurmayı öğütleyerek "kadının yeri evidir" gibi söylemlerle kadının kendi bedeni ve yaşam biçimiyle ilgili kadın iradesini hiçe sayan yaklaşımlar AKP hükümetinin samimiyetten ne kadar uzak olduğunu gösteriyor.?
 
KADINLAR İÇİN DAYANILMAZ BİR HAYAT
 ?Biz kadınlar, şiddetin en uç noktası olarak savaşın kadınlar için tecavüz, göç, evlat acısı ve daha pek çok acının kaynağı anlamına geldiğini gayet iyi biliyoruz. Ne yazık ki bugün bir iktidar aracı olarak şiddet tüm sorunların "çözümünde" temel bir yöntem olarak uygulanıyor. Bu durum kadına yönelik şiddeti de besliyor, "meşrulaştırıyor. Yüzlerce insanın yaşamını yitirdiği Van depreminde kadınlar daha yaralarını sarmadan dondurucu soğuğa yoksulluğu, açlığa ve sefalete karşı çocuklarını ve ailelerini hayatta tutmak için durmaksızın çalışıyorlar. Yemek yapma, temiz su bulma, çamaşır yıkama; hasta, yaşlı ve çocuk bakımı gibi işlerin tamamı kadınların sırtında. Doğal afet ekonomik şiddetle birlikte kadınlar için dayanılmaz bir hayatı beraberinde getirmiş durumda. Devletin bir an evvel Van`da kalıcı çözümler üretmesi gerekiyor. Kadın istihdamının son 20 yılda % 10 daraldığı, her üç kadından birinin işsiz olduğu ülkemizde kadınlar herhangi bir sosyal ve ekonomik güvenceden yoksun. Şiddete maruz kalan kadınlar böylesi bir güvenceleri olmadığı için yaşadıkları şiddet karşısında susmaya mecbur kalıyorlar. Hasta, yaşlı ve çocuk bakımı, yemek temizlik vb. ev içi emek ise görünmezliğini sürdürüyor. Bu işler, toplumsal cinsiyetçi iş bölümüne göre kadınların doğal görevleri olarak görülüyor.?
 
NEO-LİBERAL
 ?Öte yandan istihdam içinde yer alan kadınların önemli bir bölümü düşük ücretli işlerde, iş güvencesinden yoksun olarak çalışıyor. Esnek ve kuralsız, çalışma biçimleri hızla yaygınlaşırken kadınlar bir taraftan ev içinde diğer taraftan iş yerinde süren ikili vardiya altında sürekli eziliyor. Bugün kamusal alanda uygulanmak istenen neo-liberal politikalarla kamusal hizmetler paralı hale getirilmeye çalışılıyor. Bu durumun kadınların eğitim, sağlık gibi temel haklardan yoksun kalmasını da beraberinde getireceği gayet açık. Bizler KESK`li ve Eğitim Sen`li kadınlar olarak, kadına yönelik her türlü ayrımcılığın ve şiddetin önlenmesi için toplumun her kesiminden kadınlarla ortak mücadele etmeye; kreş doğum izinlerinin arttırılması, kadrolu ve güvenceli çalışma için örgütlenmeye kararlıyız. Bu haykırışlar hiçbir zaman bitmeyecek. Özgür, eşitlikçi, demokratik bir ülke yaratılana kadar susturulmaya çalışılan taleplerimizi, isteklerimizi haykırmaya devam edeceğiz. Tarihten miras aldığımız direnişi, mücadeleyi her gün daha fazla büyüterek sürdüreceğiz. Yol uzun, sesimiz güçlü. Kadına yönelik her türlü ayrımcılığa ve şiddete son! Yaşasın Kadın Dayanışması! Yaşasın Örgütlü Mücadelemiz!?
 


1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ