Türkiye´de 8,5 milyon engelli var

Türkiye´de 8,5 milyon engelli var

ÖĞRENCİLERE MÜCADELESİNİ ANLATTI

Türkiye´de 8,5 milyon engelli var

Görme Engelli Bekir Akdeniz, ´Görmem İçin Sen Varsın´ projesi kapsamında Çelebi Mesleki ve Anadolu Lisesinde öğrencilere konferans verdi.

ÖĞRENCİLERE MÜCADELESİNİ ANLATTI

Görme engelli Bekir Akdeniz, ´Görmem İçin Sen Varsın´ projesi kapsamında Çelebi ilçesinde bulunan Mesleki ve Anadolu Lisesinde, öğrencilere yönelik konferans gerçekleştirdi. Öğrencilerle buluşan Akdeniz, karşısına çıkan engellerine rağmen hayatta verdiği mücadeleyi proje kapsamında öğrencilere anlatıyor.

GÖREME ENGELLİ OLMANIN ZORLUKLARI

Akdeniz, görme engelli bireylere trafikte nasıl yol verileceği, toplu taşıma araçlarına binme, oturma ve inmede neler yapılacağı, engelli bireylerin kaldırımlarda karşılaştığı güçlükler, komşu ve toplum ilişkileri, baston kullanma, evlerinde aile içi yaşayış biçimleri, engelli bireylerin toplumdan beklentileri ve her insanın engelli olabileceği gibi konularda eğitim verildiğini belirtti.

TÜRKİYE´DE 8,5 MİLYON ENGELLİ VAR

Akdeniz, ?En büyük sorunlarımızdan bir tanesi, Türkiye´de bulunan 8,5 milyon kayıtlı engellinin ve onlara destek olan aileleriyle birlikte 20 milyon kişinin toplumun vazgeçilmez bir parçası olduğu bilincinin yeteri kadar yaygınlaştırılmamış ve engellilere yönelik farkındalığın arzu edilen düzeye ulaşmamış olmasıdır. Toplumumuzda engellilere yönelik bilincin oluşması ancak erken yaşta edinilecek bilgilendirme ve farkındalık çalışmalarıyla mümkün olabilir.?

GÖRME ENGELLİLERE EĞİTİM VERİLMELİ

?Bu görüşten yola çıkarak Türkiye´de engelli bireylere yönelik temel eğitimde öğrenim gören öğrencilerin farkındalığının arttırılması hedefleniyor. Projenin hedefleri açıklanırken, Ortaöğretimde öğrenim gören öğrencilerimizin engellilere destek olmasını sağlamak, onlarda farkındalık yaratmak. Topluma ve hayata yeterince karışamadıkları için görmezden, duymazdan gelindiklerine dikkat çekerek tüm bireyler için bilgilendirme ve bilinçlenmeyi oluşturmak durumundayız.?

HABER: Arzu Kayır



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti