"Türkiye Yüzyılı'nın mimarı çocuklarımız ve gençlerimiz olacak"

Millî Eğitim Bakanlığı Hukuk Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Punar, 2023-2024 eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla Kırıkkale'de düzenlenen törene katıldı.

2023-2024 eğitim öğretim yılı Kırıkkale'de renkli görüntülerle ilk ders zilinin ardından başladı. Kentte yaklaşık 45 bin öğrenci ders başı yaptı.

TOKİ Şehit Nazir Elitok İlkokulunda tören düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı'nın okunmasının ardından öğrenciler tarafından çeşitli halk oyunları gösterisi düzenlendi.

Millî Eğitim Bakanlığı Hukuk Hizmetleri Genel Müdürü Punar, törende yaptığı konuşmada, "2023-2024 eğitim öğretim yılı milletimize, ülkemize öğretmenlerimize ve tüm eğitim paydaşlarına hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bildiğiniz gibi bu yıl Cumhuriyetimizin 100. Yılı. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılı "Türkiye Yüzyılı" olacak. Bu hedefimize çağın gerekli kıldığı kazanımlara sahip millî ve manevi görüşlü nesillerin bilim, teknoloji, sanayi, sanat spor gibi tüm alanlarda yapılacak başarı ve dünya ile rekabet edilen çalışmalarla ulaşılabilir." dedi.

 Türkiye Yüzyılı mimarının gençler olacağına değinen Punar, şöyle konuştu:

"Türkiye Yüzyılı'nın mimarı çocuklarımız ve gençlerimiz, onların mimarı ise öğretmenlerimiz olacak. Öğretmenlerimize bu kutsal görevlerinde hep beraber yardımcı olmamız gerekir. Özellikle eğitim yöneticilerimize ve velilerimize bu konuda büyük görevler düşüyor. Onlara tüm eğitim paydaşı olarak destek vermeliyiz ki kutsal hedefe ulaşabilelim. Öğretmenlerimize ve öğrencilerimize yeni eğitim öğretim yılında başarılar diliyorum."

Millî Eğitim Müdürü Hayati Telefoncu da konuşmasında, toplumun kalkınmasının temel dinamiğinin eğitim olduğu vurgusunu yaptı.

Kentte eğitim adına önemli yatırımlar yaptıklarını anlatan Telefoncu, şunları söyledi:

"Bugün 2023-2024 eğitim öğretim yılının ilk zilini çalıyoruz. Tüm ülkemizde okullarımızın açıldığı bu haftayı "İlköğretim Haftası" olarak kutlamaktayız. Yaklaşık 20 milyon öğrencimiz ve bir milyon öğretmenimizle eğitim öğretime başlıyoruz. Kırıkkale'mizde de 235 eğitim kurumumuzda yaklaşık 45 bin öğrencimizle, 5 bin çalışanımızla eğitim öğretimimize hazırız. Eğitim, toplumun kalkınmasının en temel dinamiğidir. Türkiye Yüzyılı vizyonunu gerçeğe dönüştürecek temel değer de eğitimdir. Değerli öğretmen arkadaşlarım. Üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yapacağınızdan eminim. Özellikle temel eğitim kurumlarımızda öğrenci merkezli eğitim yapmaktayız. Model sizsiniz, örnek sizsiniz. Öğrenmeyi öğretecek de sizsiniz. Sizlere güvenimiz tamdır."

Öğrencilere de seslenen Telefoncu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Geleceğimizin teminatı sevgili çocuklar. Sizden sadece çalışmanızı, çok çalışmanızı bekliyorum. Size model olacak öğretmenlerinizi iyi dinleyin. Okumayı, anlamayı, anlatmayı kılavuz edinin. Ailelerimizden de eğitim ordumuza destek ve dua bekliyoruz. Bu duygularla İlköğretim Haftanızı kutluyorum."

Vali Vekili Ahmet Ferhat Özen, Belediye Başkan Yardımcısı Mutlu Erol Bakır, Genel Müdür Punar ile Millî Eğitim Bakanlığı Hukuk işleri Daire başkanı Fatih Özdemir ve beraberindekiler ilk ders zilini çaldı. Öğrenciler daha sonra sınıflara alındı. Sıralarına oturan ve ilk gün heyecanı yaşayan öğrencilere çeşitli hediyelerin yanı sıra kitaplar verildi. Düzenlenen törene Kırıkkale Belediye Başkan Yardımcısı Mutlu Erol Bakır, Millî Eğitim Müdür Yardımcıları Hamza Aygün ve Serkan Akpınar ile şube müdürleri, Okul Müdürü Mustafa Veske, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile diğer davetliler katıldı.

 

 



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız