“Türkiye Yüzyılına Nefes”

“Türkiye Yüzyılına Nefes”

Kırıkkale Valiliği’nin koordinesinde Orman İşletme Müdürlüğü tarafından hazırlanan 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü etkinliği kapmasında “Türkiye Yüzyılına Nefes” mottosuyla Millet Ormanı’nda fidan dikme etkinliği düzenlendi.

“GELECEĞE NEFES OLMAK” İÇİN BİR ARAYA GELİNDİ

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü münasebetiyle tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak saat 11.11’de düzenlenen etkinlik Kırıkkale’de de Millet Ormanı’nda gerçekleştirildi. Çok sayıda öğrencinin ve vatandaşların katıldığı etkinliğin açılış konuşması Kırıkkale Orman İşletme Müdürü Atilla Yılmaz tarafından yapıldı. Daha sonra kürsüye davet edilen Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, 8 bin fidanın toprakla buluşturulacağını ifade etti. Vali Tekbıyıkoğlu, “Bu güzel Kasım gününde hepimiz çok güzel bir organizasyon için bir araya geldik. 8 bin fidanımızı toprakla buluşturmak için bir araya geldik. Tıpkı sloganımızda ki gibi ‘Geleceğe nefes olmak’ için bir araya geldik. Vatanperver olduğumuz için, doğaya önem verdiğimiz için, yeşili sevdiğimiz için bir araya geldik. Kırıkkale’mizi daha da güzelleştirmek için bir araya gelmiş bulunmaktayız” dedi.

VALİ TEKBIYIKOĞLU, “KIRIKKALE’MİZİ GÜZELLEŞTİRECEĞİZ”

İnsanoğlunun artık doğaya uygun bir şekilde yaşam formu oluşturması gerektiğinin altını çizen Vali Tekbıyıkoğlu, “Küresel ısınmaya sebep olduğumuz için doğa ve tabiat bize tepki vermeye başladı. Artık önümüzde bir tercih var, ya tabiat kendi kurallarıyla beraber insanoğlunu tehdit edecek, yada insanoğlu doğaya uygun bir yaşam formunu kendisi inşa etme yoluna gidecek. Bununda en güzel yollarından bir tanesi de ağaç dikmektir. Yaklaşık 20 yıldan beride Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu konuya çok ciddi ehemmiyet vermektedir. Dünyada en hızlı ormanlaşan 4’üncü ülke, Avrupa’da ise 1’inci ülke durumundayız. İlimizde de durum aynı şekilde. Yüzde 7 civarında bir ormanlaşmamız varken, yapılan çalışmalarımızla orman teşkilatımızın gayretleriyle, bir araya gelip sinerji oluşturmamızla beraber yüzde 7’lik oranı yüzde 16’ya kadar çıkarmış durumdayız. Alabilecek çok yolumuz var. Yine el ele, yürek yüreğe, gönül gönüle verip biz bu işi aşacağız. Kırıkkale’mizi çok daha güzelleştireceğiz.” dedi.

VATANDAŞLAR DOĞAYA FİDAN DİKTİLER

8 bin fidan içerisinden 42 fidanın Bartın ilinde maden kazasında şehit olan madenciler için dikildiğini ifade eden Vali Tekbıyıkoğlu, “Geçtiğimiz günlerde bir felaketle beraber Bartın ilinde 42 madencimizi kaybettik. Bugün dikilecek 8 bin fidanımızın içerisinde, 42 fidanı da o gün kırılan genç fidanlara ithaf ediyoruz. Bu memleketin enerji ihtiyacı için binlerce metre yerin altına girip kömür çıkaran, enerji sağlayan  42 madencimizi unutmadık. Burada onların adına hep beraber fidanı toprakla buluşturacağız. Yapılan etkinliğin tıpkı slogandaki gibi geleceğe nefes, Kırıkkale’ye nefes olmasını temenni ediyorum” dedi.  Vali Tekbıyıkoğlu’nun konuşmasının ardından fidan dikme etkinliğine geçildi.

Etkinliğe katılan Vali Bülent Tekbıyıkoğlu,Belediye Başkanı Mehmet Saygılı,il protokolü, vatandaşlar ve öğrenciler belirlenen alanlara fidan diktiler.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız