Türkiye tarihi böyle zülüm görmedi

Türkiye tarihi böyle zülüm görmedi

Atatürk Düşünce Derneği Kırıkkale Şubesi, Lice`de Türk Bayrağına yapılan saldırıyı kınamak için yazılı bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada, devlete ve millete yapılan bu hain saldırının sorumlularının bir an önce bulunması gerektiği bildirildi.

YETKİ VERİLMELİYDİ
ADD Kırıkkale Şubesi tarafından "Şanlı bayrağımızı siyasi iktidar kendi eliyle indirmiştir" başlığı adı altında yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Kırmızı rengini Şehitlerimizin kanından alan ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti`ni temsil eden bayrağımıza Lice’de yapılan saldırı devletimize ve milletimize yapılmıştır. Göndere asılan bayrak bir askerin canı pahasına koruyacağı en büyük emanetidir. Emanete hıyanet ettirilmiştir. Bu saldırıya karşı net tavır almak ve önlemek görevi başta Anayasamız gereği Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Türk Milletinin birliğini temsil eden Cumhurbaşkanına, sonra da yürütme görevini Anayasa’ya göre yerine getirmek yetki ve sorumluluğunu taşıyan Başbakan ve hükümet üyelerine aittir.”

SALDIRININ TEK NEDENİ
“Bugün Başbakan ve Hükümet, değil bu saldırıları önlemek, bu saldırıların tek nedenidir. Çünkü, 2011 genel seçimleri öncesinde başlayıp bugünlere kadar siyasi iktidarın inisiyatifi ile yürütülen `Yeni` Anayasa ve `Açılım` politikaları, demokrasinin gereği olmanın çok ötesinde, ABD, AKP, BDP, PKK, İMRALI inisiyatifinin hayata geçirilmesine yöneliktir ve amacının vatanın bütünlüğünü bozmak olduğu bugün artık tüm Türkiye halkı tarafından bilinmektedir. 12 yıllık siyasi iktidarın açılım politikaları bugün bayrağımızın indirildiği bir noktaya taşınmış bulunuyor. ABD ve AB’nin planlarında taşeronluk yapanların eninde sonunda ülkemize dayattıkları acı gerçek budur.”

ASKER SEYRETTİ
“Türkiye Cumhuriyeti, tarihinde ilk kez askeri kuvvetlerinin gözü önünde bayrağının indirilmesini seyretmiştir. Çadırdan bozma mahkemelerde PKK’lı teröristleri serbest bırakan, açılım adını verdiği bölünme senaryosunu eksiksiz oynayan siyasi iktidardır. Emperyalizmin kuklası terör örgütü cesaretini iktidarın uygulamalarından almaktadır. Başbakan yardımcısı Bülent Arınç, bayrağının indirilmesini seyrettirilmeye zorlanan askerler için `eğer hükumetin siyasi iradesine bağlılık olmasaydı cezası o anda verilebilirdi` diyerek, asıl suçlunun iktidar olduğunu, bu eylemlerin kendi politikalarından kaynaklandığını itiraf etmiştir.”

İKTİDAR SUÇU BAŞKALARINA YIKTI
“İktidar, suçu yine ikinci, üçüncü kişilere yıkarak kendi suçlarını örtbas etme telaşına kapılmıştır. Biz bu oyunu 17 Aralık sonrası uyguladığı mağduriyet söylemlerinde gördük. Aynı oyuna gelmeyeceğiz. Siyasi iktidar her ne sebeple olursa olsun ortaya çıkan bu sonuç nedeniyle baş sorumludur. Hemen, acilen, beklemeksizin istifa etmelidir. Bu istifa kanunsuz suç sayılan `pasifleştirme`, `sabırla seyrettirme` politikalarına alet olarak görevini ihmal veya kötüye kullanan tüm sivil, asker yöneticilerin sorumluluğunu kaldırmayacağını da hatırlatmak isteriz. Bu ülkeyi Türk, Kürt, Alevi, Sünni diye ayrıştırıp, iç savaş çıkartmaya çalışanlar, 2 yıldır kitlesel eylemlerde emperyalizme ve faşizme karşı birleşerek mücadele eden halkımızın `birlik ve beraberlik içinde yaşama` iradesine çarpacaklardır. Atatürkçü Düşünce Derneği’de şartlar ne olursa olsun o mücadelenin önünde yer alacaktır. Bizler, tam bağımsız bir Türkiye’de şanlı bayrağımızı yeniden en yükseklerde dalgalandırmak üzere mücadeleye devam edeceğiz. Söz veriyoruz.”



1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı