Türkiye seyirci kalamaz

Türkiye seyirci kalamaz

Türk Ocağı Başkan yardımcısı Şevket Özsoy Suriye'deki olaylarla ilgili bir basın açıklaması yayımladı. Özsoy, Türkiye'nin olaya seyirci kalmaması gerektiğini söyledi.

PSİKOLOJİK SAVAŞ

Şevket Özsoy “Suriye’nin kuzeyinde Suriye PKK’sının Batı Kürdistan oluşturmak faaliyetleri son hızla sürerken Türkiye olayları endişeyle izlemeye devam ediyor. Devlet ve millet kavramlarından hazzetmeyen gayrımillî medya kalemşörleri ise Türkiye’nin “Kürtler için” olumlu olan bu gelişmelere karşı çıkmasını eleştirerek psikolojik savaştaki işlevlerini hakkıyla (!) yerine getiriyor. Kuzey Irak Yönetiminin Başkanı Mesut Barzani, Kürdistan’ın dört parçasındaki siyasî partilere Ulusal Kongre toplanması için çağrıda bulunurken Türk hükümetine de Öcalan’ın serbest bırakılmasını ve anayasal değişikliklerin yapılmasını tavsiye edecek cüreti kendisinde bulabiliyor’’dedi.

BÜYÜK TÜRKİYE PROJESİ

Özsoy, “Türk Ocakları olarak başlangıcından itibaren Suriye’deki gelişmeler ve “çözüm” süreci konusunda, her türlü iç siyasî mülahazadan uzak bir şekilde, atılan yanlış adımlar konusunda ikaz görevimizi yaptık. Türk milliyetçilerinin küçük, içine kapanık bir Türkiye değil, tarihî birikimimize uygun bir Büyük Türkiye ülküsünü yürekten benimsedikleri açıktır. Ne var ki,  konjonktürel olarak fırsat doğduğu zannıyla uygulanmak istenen bir  ‘Büyük Türkiye’ projesinin doğru hesap ve tahminlere dayanmadığını aklıselim sahibi herkesin görmesi gerekirdi”diye konuştu.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ