Türkiye NATO`nun işgali altında

Türkiye NATO`nun işgali altında

Saadet Partisi Kırıkkale İl Başkanı Faruk Vurgun, Türkiye`nin dış politikasına yönelik sert eleştirilerde bulundu. Vurgun, "Patriot füzelerinin Türkiye`ye gelmesiyle Türkiye NATO`nun işgali altına girmiş olacak" diye eleştirdi.

 BATININ YÖRÜNGESİNDEYİZ

Saadet Partisi Kırıkkale İl Başkanı Faruk Vurgun, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye`nin dış politikasına yönelik sert cümleler kurdu. Vurgun, "Batı`nın Ortadoğu`yu kontrol etme, İslam dünyasını işgal etme ve gelişmeleri kendi çıkarları bakımından değerlendirme planları devam etmektedir. Bu süreçte Türkiye bağımsız bir politika izleyememekte, Batı`nın yörüngesinde bir uydu gibi hareket etmektedir. Irak`ta böyle yaptı, Libya`da böyle yaptı, Suriye`de böyle yapıyor, yarın İran`la da böyle yapacak gibi görünüyor" diye eleştirdi.

ABD ORTALIĞI KARIŞTIRACAK

Vurgun, "1 Mart 2003`de tezkere reddedildiği halde Eylül 2004`de Dışişleri Bakanlığınca yayınlanan bir tebliğ ile 7 Liman ve 6 Havaalanı Irak`ı işgal eden ABD`nin öncülüğündeki koalisyon güçlerinin kullanımına açıldı" diyerek, dönemin ABD Başkanı Bush`un `Eğer biz Irak`a bu operasyonu yapmasaydık Fas`tan Endonezya`ya kadar bir İslam İmparatorluğu kurulacaktı. İşte biz bunun için Irak`a girdik` sözlerini hatırlattı. Vurgun, Türkiye`nin de bu projeye destek vermesini eleştirerek, " Evet biz de işte bunun için ABD`nin Irak`ı işgaline destek vererek akan kana ortak olduk ve İslam dünyasının bağrına hançer sokan güçlerle beraber olduk.

 NATO?NUN OYUNLARI

Libya`ya NATO`nun yapacağı saldırı için; `Libya`da NATO`nun ne işi var?` dedikten birkaç gün sonra donanmamız NATO`nun emrinde bu saldırıda kullanılmıştır. NATO o güne kadar üye ülkelerden birine yapılan saldırıda harekete geçerken Libya saldırısıyla bir ülkedeki iç çatışmaya müdahale etmenin yolunu açmıştır. "İran`la aramızda hiçbir sorun yokken; Sadece İran`ı gözetleyecek Füze Kalkanı`nın İsrail`in güvenliği için, Amerika`nın emriyle üzerine NATO kılıfı geçirilerek bizim topraklarımıza yerleştirilmesiyle İran ile aramızda soğuk rüzgarların esmesine sebep olmuştur"

BOP PROJESİ ŞEKİLLENİYOR

BOP projesinin yeniden şekillendiğini belirten Vurgun, ?Suriye`de sonuna kadar arabuluculukta ısrar eden bir ülke olmamız gerekirken, ABD`nin sinsi planına alet olunmuş, atılan hatalı adımlarla ülkemizin başına dert açılmıştır. Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) adım adım yürütülmektedir ve nihai hedef Türkiye`nin bölünmesidir. Türkiye`nin bölünmesi için bir savaşa sokulması gerekir. İşte Suriye üzerinde Türkiye ile İran`ın bir savaşa sokulması istenmektedir" diye konuştu.

PATRİOT FÜZELERİ YANLIŞ

Vurgun, Partiot füzelerinin Türkiye`ye yerleştirilmesi için de "Bu füzelerin topraklarımıza yerleştirilmesi ile ülkemiz adeta NATO`nun işgaline uğramıştır. Bu işgale sebep olmak da, seyirci kalmak da tarihi bir sorumluluktur. İktidarı bu tehlikeli adımları atmaktan vazgeçmeye, bütün siyasi partileri, sivil toplum kuruluşlarını ve milletimizi buna karşı çıkmaya çağırıyoruz. Saadet Partisi olarak; NATO`nun topraklarımızı işgali anlamına gelen Füze Kalkanına ve Patriotlara karşı sonuna kadar mücadele edeceğiz" diye uyarıda bulundu.

1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız