Türkiye karanlığa sürükleniyor

Türkiye karanlığa sürükleniyor

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Kırıkkale'ye gelen CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi Türkiye'nin karanlığa götürülmek istendiğini söyledi.

TÜRKİYE KARANLIĞA SÜRÜKLENİYOR  

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Kırıkkale’ye gelen CHP İstanbul Milletvekili eski DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi parti önünde partililerle sohbet etti. Partililere seslenen Çelebi Türkiye’nin karanlığa görülmeye çalışıldığını söyledi. Daha sonra Çelebi esnaf ve STK’ları ziyaret etti. CHP iktidarında yapılacak hizmetleri anlatan Çelebi, Taşeronlaşmayı kaldıracağız. Emekli açlık sınırı altında maaş almayacak. İktidar bize kaynağı nereden bulacaksınız diye soruyor. Kaynak mevcut, sizin açtığınız muslukları kapatacağız” diye konuştu.

HAZİRAN SEÇİMLERİ ÇOK ÖNEMLİ  

CHP Milletvekili Süleyman Çelebi Kırıkkale’ye gelerek bir takım temaslarda bulundu. CHP İl Başkanı Ahmet Önal ve partililerin eşlik ettiği Çelebi, partisinin il başkanlığı önünde yaptığı konuşmada, milletvekili genel seçimlerinin Türkiye açısından önemli olduğunu söyledi. Sorunları yerinde görmek amacıyla Kırıkkale`ye geldiklerini ifade eden Çelebi, Türkiye`nin 25 bölgesine milletvekillerinin her hafta gittiğini ve CHP`nin seçim politikasını genel başlıklar altında vatandaşlarla paylaştıklarını anlattı.

TAŞERONU DEVREDEN ÇIKARTACAĞIZ

Seçimler öncesi bu tür toplantılarda alınan kararları genel merkezde değerlendirdiklerini belirten Çelebi, “Ülkede çiftçinin durumunu biliyoruz. Sıkıntıları dinlemek üzere Kırıkkale`ye geldik. Genel seçimlere yerel sorunları da katarak bir çözüm üretmeye çalışıyoruz. Ziyaretlerimizden çıkan sonuçları genel merkezimize ileteceğiz. Bu konuya önem veriyoruz. Birileri çiftçilerimizi dikkate almasa da biz kendilerini dikkate alıyoruz. Türkiye`nin en önemli sorunlarının başında işsizlik geliyor. Biz işsizlik sorununu çözeceğiz. Taşeronlaşmayı kaldıracağız. İhale yapılırken firmaya 2 bin 85 TL ödeniyor, firma çalışana asgari ücret ödüyor. Aradaki fark firmaya kalıyor. Biz aradaki taşeronu kaldıracağız parayı direk işçiye ödeyeceğiz. İşte size kaynak” diye konuştu. 

TÜRKİYE’DE KAYNAK ZATEN VAR

Kırıkkale’de 50 bine yakın emekli olduğunu ve emeklilere de müjdeleri bulunduğunu söyleyen Çelebi “Ülkemizde açlık sınırı 1384 TL. 700 TL’nin altında maaş alan emekli var. CHP iktidarında emeklimiz açlık sınırının üstünde maaş alacak, emekliye yılda 2 ikramiye verilecek. Emekliden yapılan kesintiler ise kaldırılacak. Biz bunları söylediğimizde iktidar yanlıları diyor ki kaynağı nereden bulacaksınız. Bizde diyoruz ki sizin açtığınız muslukları kapatacağız emeklimize, ihtiyaç sahiplerimize vereceğiz. İşte bütün mesele bu” dedi.

SENDİKALARI ZİYARET

Milletvekili Süleyman Çelebi STK’ları ziyaret programlı kapsamında önce Emekliler Derneğini ziyaret etti. Beraberinde İl Başkanı Ahmet Önal, Merkez İlçe Başkanı Mehmet Uysal ve yönetim kurulu üyeleri ile Emekliler Derneği ziyaretinde Dernek Başkanı Basri Keskin Kırıkkale’nin emekliler şehri olduğunu söyledi. Derneğin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Çelebi Hacı Bektaş Kültür Derneğini de ziyaret etti. Daha sonra Kırıkkale Ticaret Odası, Eğitim Sen ve Türk Metal Sendikasını da ziyaret eden Çelebi Hüseyin Kâhya Parkında vatandaşlarla da sohbet etti.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız