Türkiye gün geçtikçe büyüyor

Türkiye gün geçtikçe büyüyor

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Türkiye`nin bilgiyi ezberleyen, ezberlenmiş bilgileri nakleden bir ülke değil, bilgiyi üreten, bilgiye hükmeden ve bilgiden ürettikleriyle güç kazanan bir ülke olması noktasında önemli adımlar attıklarını söyledi.

GÜÇLÜ ÜLKE OLMA YOLUNDA İLERLİYORUZ

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Türkiye`nin bilgiyi ezberleyen, ezberlenmiş bilgileri nakleden bir ülke değil, bilgiyi üreten, bilgiye hükmeden ve bilgiden ürettikleriyle güç kazanan bir ülke olması noktasında önemli adımlar attıklarını söyledi. Bozdağ, Kırıkkale Kültür Merkezi`nde düzenlenen Ak Parti Kırıkkale İl Danışma Meclisi toplantısında, Türkiye`nin güçlü bir ülke olmasının yolunun eğitimden geçtiğini anlattı.

EĞİTİMİN ÖNEMİNİ İYİ BİLİYORUZ

Bir ülkede eğitim güçlü olursa adımların daha iyi atılabileceğine dikkati çeken Bozdağ, "Bugün dünyaya baktığınız zaman güçlü ülkelerin, bilgiye sahip olan, bilgiyle ve bilgiden ürettikleriyle güç sahibi olan ülkeler olduğunu görürsünüz. Petrolü, madenleri olan ülkeler var. Bunlardan hangisi dünya siyasetine yön veriyor-" şeklinde konuştu. Dünyada insanlar ağzından çıkan lafa bakıyor, gözüne bakıp kendilerine hiza istikamet alıyor, var mı böyle bir ülke-" diyen Bozdağ, şöyle devam etti:

HÜKÜMETİMİZ ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YAPIYOR

"Yok ama dikkat ederseniz bilgiye sahip olan ve bilgiye hükmeden, bilgiden ürettiklerini satarak güç kazanan ülkelerin siyasetten ticarete, her alanda büyük güç sahibi olduğunu görüyoruz. Onun için Ak Parti hükümetleri olarak bu farkı çok net bir şekilde gördük ve Türkiye`nin bilgiyi ezberleyen, ezberlenmiş bilgileri nakleden bir ülke değil, bilgiyi üreten, bilgiye hükmeden ve bilgiden ürettikleriyle güç kazanan bir ülke olması noktasında önemli adımlar attık." Bozdağ, hükümet bütçelerinde eğitimi birinci sıraya koyduklarını, 170 bin yeni derslik yaptıklarını, Türkiye`deki bütün okulların yaklaşık yüzde 35`ini 10 yılda yaparak insanların hizmetine sunduklarını vurguladı. Bütün okullara bilgisayar sınıfı kurduklarını ve internet ağlarıyla donattıklarını dile getiren Bozdağ, masaların üzerlerine bedava kitap koyduklarını, Türkiye`nin 72 olan üniversite sayısını 168`e çıkardıklarını hatırlattı.

ÜNİVERSİTELERİN ÇOĞALMASI ŞART

Türkiye`nin 75 milyonluk nüfusuyla 72 vakıf ve devlet üniversitesine sahip olduğunu, Amerika`nın yaklaşık 280 milyon nüfusuyla yaklaşık 5 bin üniversitesi bulunduğuna işaret eden Bozdağ, "ABD bugün güçlüyse bu gücü işte bu 5 bin üniversitenin ürettiği bilgiden, ürettiği katma değerden elde ediyor. Biz Türkiye`de bu alandaki tekelleşmeyi kırarak da rekabeti açan adımları attık. İşte bugün üniversitelerimiz bunun eseridir" ifadelerini kullandı. Türkiye`nin her yerini üniversitelerle donattıklarını, var olan üniversiteleri güçlendirdiklerini, güçlendirmeye de devam edeceklerini vurgulayan Bozdağ, Türkiye`nin güçlü bir ülke olmasının yolunun üniversitelerden geçtiğini bildirdi. "Her yere üniversite kuruyorlar" şeklinde eleştiriler aldıklarını anlatan Bozdağ, sözlerini şöyle tamamladı:

168 ÜNİVERSİTE VAR

 "Kuracağız. Niye rahatsız oluyorsunuz- Rahatsızlar çünkü Türkiye`de 10 profesör vardı, 10`u da birbirinin aynısıydı ama şimdi her alanda birer tane olsa 168 üniversite var, her üniversitede bir tane olsa 168 tane profesör var. Düzen bozuluyor, kurulmuş tekeller yıkılıyor. O yüzden tekellere alışanlar, tekellerin sağladığı düzenden istifade edenler karşı çıkıyor ancak biz bilimsel alanı rekabete açtık. İyi de yaptık."



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız