Türkiye gençlere emanet

Türkiye gençlere emanet

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rıfat Ünlü, Atatürk?ün ülkeyi gençlere emanet ettiğini söyledi. Ünlü, ?Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir.? dedi.

GENÇLİK HAREKETTİR 
Kırıkkale`de gençlik haftasının başlaması dolayısıyla halk yürüyüşü düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı`nda düzenlenen törende ise Atatürk Anıtı`na çelenk konuldu ve saygı duruşunda bulunuldu. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rıfat Ünlü, burada yaptığı konuşmada, Hatay`ın Reyhanlı ilçesindeki bombalı saldırılarda hayatını kaybeden vatandaşların ailelerine baş sağlığı diledi. Gençlerin serbest zamanlarda yaptıkları sanatsal, kültürel ve sportif etkinlikleri sergilemeleri gerektiğini belirten Ünlü, "Gençlik yüreğin dolup taşmasıdır. Gençler aşktır, heyecandır, ama aynı zamanda akıldır, irfandır, muhakemedir, geleceğe bakmaktır" dedi.
SERBEST ZAMANLARDA SPOR YAPIN
Ünlü konuşmasının devamında, ?Gençlerimizin;  serbest zamanlarında yapmış oldukları sanatsal - kültürel ve sportif etkinliklerini aktif olarak sergilemelerini, milli değerler etrafında toplumla bütünleşmelerini, görev ve sorumluluk duygularını geliştirmelerini sağlamak amacıyla, 15- 21 Mayıs tarihleri arasında tüm yurt genelinde büyük bir coşkuyla kutlanan gençlik haftasının bu yıl 31 incisini kutlamaktayız. Gençlik Haftasının amacı;  Gençlerin milli değerler etrafında toplumla bütünleşmelerine; Atatürk ilkeleri doğrultusunda kendilerince yaratılan kültürel, sanatsal ve sportif etkinlikleri; barış, kardeşlik ve dostluk duyguları içinde sergilemelerine yardımcı olmaktır.?
TÜRKİYE SİZLERE EMANETTİR 
?Gençlik, yüreğin dolup taşmasıdır; gençlik aşktır; gençlik heyecandır. Ama aynı zamanda akıldır, irfandır, muhakemedir. Geleceğe bakmaktır, geçmişi sorgulamaktır. Sevgili gençler, binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuzdur. Yakın bir gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak ve Türkiye Cumhuriyeti`ni omuzlarınızda yükselteceksiniz? diye konuştu. 
DERECEYE GİRENLERE ÖDÜL 
Gençlik Haftası kapsamında düzenlenen koşuda dereceye girenler ise; erkeklerde, 1. Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi?nden, Emre Alkış, 2. Cihat Demirci, 3. Saim Gümüşbaş oldu. Bayanlarda ise 1. Güzel Sanatlar Lisesi?nden; Belhude Salmanlı oldu. 2.Sümeyye Tekpınar 3. İse Selvinaz Koçer oldu. Programa Vali Yardımcısı Rıfat Ata, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Rıfat Ünlü, Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Okur katıldı.


1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ