Türkiye yol ayrımına sürüklenmek isteniyor

Türkiye yol ayrımına sürüklenmek isteniyor

İL BAŞKANI ÖNAL CUMHURİYET HALK PARTİSİ İL BAŞKANLIĞINCA DÜZENLENEN ?HAYIR?LI TOPLANTININ AÇILIŞINDA KONUŞTU

İL BAŞKANI ÖNAL CUMHURİYET HALK PARTİSİ İL BAŞKANLIĞINCA DÜZENLENEN ?HAYIR?LI TOPLANTININ AÇILIŞINDA KONUŞTU

Türkiye yol ayrımına sürüklenmek isteniyor

CHP İl Başkanlığınca hafta sonunda düzenlenen toplantıda referandum çalışmalarına başlandı. Referandumla ilgili yapılacak çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu. Toplantının açılışında konuşan İl Başkanı Av. Ahmet Önal Türkiye´nin derin bir yol ayrımına sürüklendiğini söyledi.

KURULLAR BELİRLENDİ GÖREVLİLER SEÇİLDİ

Cumhuriyet Halk Partisi Kırıkkale İl Başkanlığınca parti il binasında hafta sonu düzenlenen toplantıda referandum öncesi ve referandum günü yapılacak çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu. Tüm ilçe başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve partililerin katıldığı toplantıda ayrıca yeni anayasa ne getirecek ne götürecek, anayasa konusunda bilgi verildi.

TÜRKİYE BİR YOL AYRIMINA SÜRÜKLENİYOR

İl Başkanı Avukat Ahmet Önal toplantıda referandumda neden "Hayır" denilmesi gerektiğini anlattı. Toplantıda konuşan İlçe Başkanı Yüksel Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Anayasa değişikliğine neden ´Hayır´ demesi gerektiğinin detaylarını anlattı. Türkiye´nin derin bir yol ayrımına sokulmak istendiğini belirten Önal Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının, büyük bedeller ödeyerek kurduğu Türkiye Cumhuriyeti´nin yok alma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu vurguladı.

TÜM YETKİLER BİR KİŞİDE TOPLANAMAZ

CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut ise, referandumda "çağdaşlığın, demokrasinin, özgürlüklerle hukukun üstünlüğünün temel alındığı parlamenter rejimin mi, yoksa tüm yetkileri bir tek kişinin elinde tutup, istediği her şeyi kimseye hesap vermeden yapabildiği, halkın baskı ve zulüm altında yaşadığı, temel hak ve özgürlüklerin esamisinin bile okunmadığı, gerici, bir diktatörlük altında bir yaşamın mı" seçileceğini söyledi. Barut "Tüm vatandaşlarımızı sağduyulu yaklaşmaya ve ülkenin geleceğini teminat altına almak için ´Hayır´ demeye çağırıyoruz" diye konuştu.

ÜLKEMİZ EYALETLERE AYRILAMAZ

İl Başkanı Önal anayasa değişikliğinin ilerdi aşamasında Türkiye´nin eyaletlere ayrılması tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirterek, "Ulusal kurtuluş mücadelesinin Atatürk´e dahi verilmeyen, padişahlarda bile olmayan yetkilerle donatılmak istenen bir başkanlık sistemiyle karşı karşıya olunduğunu" vurguladı. Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti´nin bir kişinin iki dudağı arasından çıkacak sözlere teslim edilemeyeceğini, istediğinde meclisi feshedebilecek, isterse ülkeyi eyaletlere ayırabilecek bir yetkiyle donatılmasına vatandaşların izin vermeyeceğine inandıklarını kaydetti.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız