Türk siyasi tarihinde yeni dönem

Türk siyasi tarihinde yeni dönem

Milli Savunma Komisyonu Başkanı AK Parti Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kaan Köksal, çözüm süreci kapsamında Abdullah Öcalan'ın hiçbir şekilde tahliye edilmeyeceğini söyledi. Köksal, darbelere dayanak oluşturduğu savunulan TSK İç Hizmet Kanunu'nun 35. Maddes

ÖCALAN GÜNEŞ IŞIĞINI BİLE GÖREMEZ

Milli Savunma Komisyonu Başkanı AK Parti Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kaan Köksal ve Adalet Komisyonu Başkanı AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, partisinin il binasında önemli açıklamalarda bulundu. Çözüm süreci ile ilgili açıklama yapan Köksal, bazı muhalefet partilerinin Abdullah Öcalan’a ev hapsi verilecek söylemlerini eleştirdi. Öcalan’ın hiçbir şekilde tahliye edilmeyeceğini belirten Köksal, binlerce kişinin ölümüne neden olan Öcalan’ın hükümetleri boyunca kesinlikle tahliye edilmeyeceğini söyledi.

Köksal, Darbelere yasal dayanak olarak gösterilen ve TSK`nın vazifesinin tanımlandığı İç Hizmet Kanunu`nun 35. maddesini de değiştiren Sözleşmeli Erbaş ve Er Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, TBMM Genel Kurulu`nda kabul edildiğini ve bundan sonra kimsenin askeri darbe yapacağını bildirdi.

 

35. MADDE ASKERLERE NE GETİRİYOR ?

35. madde ile ilgili bilgiler veren Köksal, Sözleşmeli Erbaş ve Er Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun`a göre, sözleşmeli erbaş ve erler, hizmet süreleri 7 yılı geçmemek kaydıyla 32 yaşını bitirdikleri yılın aralık ayı sonuna kadar görev yapabileceğini söyledi.  Köksal, sözleşmeli erbaş ve erler, her sözleşme süresinin sona erme tarihinden en az 3 ay önce sözleşmeyi yenileyeceklerine dair yazılı bildirimde bulunmazsa, sözleşme kendiliğinden sona ereceğini bildirdi. Patlamalarda yaşamını yitiren asker, işçi ve sivil vatandaşların da şehit sayılması için gerekli yasanın meclisten geçtiğini belirten Köksal, bu yasa tasarısı ile Yahşihan patlamasında yaşamını yitiren 4 işçinin şehit sayıldığını ifade etti. Şehit olan işçilerin ailelerine maaş ve çeşitli imkanların hükümet tarafından verileceğini belirten Köksal, 6 aydır şehit gelmediğini ve ülkenin artık iyi bir şekilde refah seviyesine ulaştığını kaydetti.

 

ÇÖZÜM SÜRECİ İLERLİYOR

Çözüm sürecinin iyi bir şekilde yürütüldüğünü belirten Köksal, bu konuda gerekli çalışmaların yapıldığını ve %90’lara varan destek gördüklerini söyledi.  Başbakan Erdoğan’ın, ‘Analar Ağlamasın’ sözü ile birlikte çözüm sürecini yürüttüklerini belirten Köksal, 6 aydır şehit gelmemesinin önemli bir çalışma olduğunu ve sürecin olumlu gittiğinin göstergesi olduğunu bildirdi. Bazı basın yayın organlarının ve muhalefet partilerinin çözüm süreci kapsamında Abdullah Öcalan’a af iddialarını sert bir dille eleştiren Köksal, masum insanları katleden teröristin asla affedilmeyeceğini ve bunun gündeme getirilmesinin bile yanlış olduğunu kaydetti. Eskiden gençlerin askere gitmek istemediğini, gitmek istemese bile Güneydoğu çıkmasın diye dua ettiğini belirten Köksal, çözüm süreci ile herkesin huzura kavuştuğunu ve tecil bozduran askerlerin sayısında artış yaşandığını ifade etti.

 

DARBECİLER YARGI SÜRECİNDE

AK Parti’nin yaptığı çalışmalar ile darbecilerin ve cuntacıların yargı sürecine girdiğini işaret eden Köksal, yapılan bu çalışmalar ile Türkiye’nin geliştiğini, daha demokratik bir ülke olduğunu söyledi. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin darbeciler ve cuntacılara karşı tavrının net olduğunu belirten Köksal şöyle konuştu, “Milletimizden aldığımız destek ile darbecilere ve cuntacılara geçit vermeyeceğiz. Yaptığımız anayasa çalışmalarında, darbecilerin de yargılanması için çalışmalar yürüttük. Vatandaşlarımızın desteğini de alarak bu konunun üstesinden gelen partinin mensubu olmaktan dolayı mutluyum, gururluyum. 35. Madde ile artık kimse darbe yapamaz, kimse ülkeyi 50 yıl geriye götüremez. Bu yasayı çıkarırken, darbenin acısını çekmiş kişilerin yasaya onay vermemesi de düşündürücü bir durum”  dedi.

 

DESTEK VERİN HERŞEYİ YAPALIM

AK Parti Milletvekili Ramazan Can, çözüm sürecine herkesin destek vermesi gerektiğini söyledi. Yapılan kamuoyu yoklamalarında çözüm sürecine destek verenlerin yüzde 90 seviyesinde olduğunu belirten Can, her 100 kişiden 90’ının sürece destek verdiğini bildirdi. Can, terör sorununu çözmekte kararlı olduklarını ve bu konuda herkesin üzerine düşen görevi yapması gerektiğini belirtti. Türkiye’de bulunan bazı kesimlerin ve yurt dışında bulunan ülkelerin Türkiye’nin büyümesini istemediğini belirten Can, aksine ülkenin inatla geliştiğini ve ekonomik anlamda büyüdüğünü kaydetti. Can, partilerini seçim çalışmalarına başladığını ve bu konuda önemli bir şekilde çalıştıklarını ifade etti.

 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ